Veľký orech (anglicky knuckle) sa nachádza na prednej časti hovädzieho stehna. Rez ponúka vynikajúce chudé mäso vhodné na najrôznejšie druhy úprav vrátane steakov a minútok.


940x200

Viete, že..?

Najvhodnejšou zeleninou k hovädziemu mäsu je varená brokolica, kel, karfiol, zeler, mrkva, červená repa, cibuľa, cesnak.

Hovädzie mäso obsahuje množstvo látok dôležitých pre ľudský organizmus? V prvom rade je cenným zdrojom bielkovín a dodáva telu vitamíny skupiny B, ktoré sa, okrem iného, podieľajú na tvorbe červených krviniek. Zanedbateľný nie je ani obsah vitamínu D a E a ďalších minerálnych látok.


Znaky

Mäso veľkého orecha je veľmi krehké, pravidelne mramorované a vyznačuje sa jemne vláknitou štruktúrou. Skladá sa z troch častí svaloviny spojených väzivom, ktoré sa od seba pred minútkovou úpravou oddeľujú v smere svalových vlákien a následne zbavujú väzivového stredu.

Využitie

Orech v prémiovej kvalite, teda perfektne vyzretý a mramorovaný, je jedinečný na prípravu steakov na grile aj na panvici. Reže sa na hrubšie plátky, optimálny stupeň prepečenia je medium rare až medium. Mäso sa skvele hodí taktiež na pečenie a dusenie, a to tak rozdelené na jednotlivé časti, ako aj vcelku.



Čerstvé mäso v METRO

V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Príprava steakov & grilovanie

Máte chuť na šťavnatý steak? Šéfkuchár METRO Petr Stádník Vám poradí, ako steaky najlepšie pripraviť a aké sú zásady správneho grilovania.