Rez nazývaný chuck roll sa nachádza v oblasti medzi hovädzím krkom a vysokou roštenkou. Je optimálne prerastený tukom a ponúka širokú škálu kuchynského spracovania – hodí sa na dusenie, pečenie, na minútky a obľúbený je taktiež v mletej podobe.


940x200

Viete, že..?

Najlepší burger pripravíte práve z Chuck rollu? Mäso stačí len nahrubo pomlieť a ochutiť soľou a čiernym mletým korením. V prípade potreby môžete pridať hovädzí loj kvôli väčšej šťavnatosti.

Hovädzie mäso obsahuje množstvo látok dôležitých pre ľudský organizmus? V prvom rade je cenným zdrojom bielkovín a dodáva telu vitamíny skupiny B, ktoré sa, okrem iného, podieľajú na tvorbe červených krviniek. Zanedbateľný nie je ani obsah vitamínu D a E a ďalších minerálnych látok.


Znaky

Na reze vidieť výrazné mramorovanie tukovými žilkami. Farba mäsa sa odvíja od veku zvieraťa – v prípade mladších kusov je svetločervená, pre staršie je typická tehlová až tmavočervená farba. Mäso je veľmi jemné, šťavnaté a vyznačuje sa výraznou chuťou.

Využitie

Chuck roll je skvelou voľbou na prípravu burgerov – vďaka podielu medzisvalového tuku zostáva mleté mäso po tepelnej úprave šťavnaté a zachováva si všetky chuťové prednosti. Rez je možné využiť taktiež na dusenie (napríklad na koreňovej zelenine) alebo pozvoľné pečenie. Prémiové vyzreté rezy špičkových plemien (Angus, Wagyu) sa skvele hodia taktiež na prípravu steakov na grile.



Čerstvé mäso v METRO

V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Príprava steakov & grilovanie

Máte chuť na šťavnatý steak? Šéfkuchár METRO Petr Stádník Vám poradí, ako steaky najlepšie pripraviť a aké sú zásady správneho grilovania.