Kvalitné čerstvé klobásy sa skvele hodia na grilovanie, obstoja ako chuťovka k pivu a pripravíte z nich aj rýchlu večeru.


940x200

Viete, že..?

Slovenské produkty v sortimente METRO sú pripravené podľa originálnych receptúr tuzemských mäsiarov.

Klobásy treba vybrať z chladničky približne hodinu vopred, aby dosiahli izbovú teplotu.

Počas opekania je vhodnejšie zvoliť menšie žiar, inak hrozí, že prasknú a vystrekne z nich tuk.

Klobásy sa dajú použiť ako chuťovka aj ako hlavný chod, sú skvelé na gril, na panvicu i do zapekaných pokrmov.


Znaky

Na výrobu klobás je možné využiť takmer akýkoľvek druh čerstvého mäsa – najčastejšie je to bravčové, hovädzie a teľacie, niekedy taktiež zverina. Mäso sa nožom nahrubo naseká alebo najemno pomelie v mlynčeku, osolí a ochutí, niekedy sa spracováva spoločne so slaninou. Hotová zmes so ochutí korením a ďalšími ingredienciami, ako je napríklad cesnak, bylinky alebo rôzne destiláty. Potom sa naplní do črievka a v požadovanej dĺžke sa podviaže.

Využitie

Ponuka obsahuje produkty najrôznejších druhov, ktoré sa líšia tvarom, veľkosťou aj chuťou, vybrať si je možné tak surové, ako aj čiastočne tepelne opracované produkty. Klobásy treba vybrať z chladničky zhruba hodinu dopredu, aby dosiahli izbovú teplotu. Počas opekania je vhodnejšie zvoliť menší žiar, inak hrozí, že prasknú a vystriekne z nich tuk. Tenké klobásky sú skvelé ako štartér alebo chuťovka k pivu, väčšie klobásy viac zasýtia a v kombinácii s varenými zemiakmi alebo kašou sa uplatnia aj ako hlavný chod. Klobásky nakrájané na menšie kúsky je možné opiecť na panvici, doplniť cesnakom, listovým špenátom a následne premiešať s cestovinami. Hodia sa aj do zapekaných pokrmov, napríklad so zemiakmi alebo vajcami.



Čerstvé mäso v METRO

V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Výhody a nevýhody grilov

Klobásky sa dajú, podobne ako steaky či hamburgery, grilovať. Pozrite sa, aké sú rozdiely medzi rôznymi typmi grilov.