Hamburger dávno nie je doménou fastfoodového občerstvenia – naopak, zaradil sa medzi vyhľadávané špeciality aj v špičkovej gastronómii. V našej ponuke nájdete pestrý výber dopredu spracovaných burgerov z plemien Charolais, Black Angus alebo Wagyu, ktoré sú pripravené na okamžité použitie. Na výber sú aj rôzne varianty – s hmotnosťou 100 či 200 gramov a taktiež miniverzie (42,5 g), ktoré sa skvele hodia na prípravu hamburgerov ako chuťoviek na párty či raut.


940x200

Viete, že..?

Pre správny výsledok je dôležitý obsah tuku, ktorý môže dosiahnuť až 30%. Burger vyrobený z chudého mäsa by nebol dosť šťavnatý ani chuťovo výrazný.

Ideálny burger by mal byť v strede ružový? Len tak totiž zostane šťavnatý a nevysušený. Po odstavení z tepla je vhodné plátok nechať niekoľko minút odpočinúť, aby sa vnútri rozložili šťavy.

Burger by sa vždy mal jesť rukami, nikdy príborom.


Znaky

Základom klasického burgera je kvalitné mleté hovädzie, ktoré je hrubo namleté, aby si uchovalo plnú chuť a dobrú konzistenciu. Odporúčanou kombináciou býva zmes predného a zadného mäsa, skvelou voľbou je taktiež časť z krku, tzv. chuck roll. Pre výslednú chuť a šťavnatosť je zásadný obsah tuku – môže dosiahnuť až 20 %.

Využitie

Tradičným doplnkom burgera je čerstvá zelenina (paradajka, listové šaláty, cibuľa), ďalej opečená slanina a syr – najčastejšie čedar, hodí sa aj ementál, syry s modrou plesňou a ovčie alebo kozie syry. Nemalú rolu hrá taktiež použitá omáčka, ktorá všetky chute patrične prepojí. Môže byť na báze majonézy (cesnaková, americká), kyslej smotany (bylinková) či zeleniny (pesto, salsa, guacamole). Dôležité je aj zvolené pečivo, ktoré musí mať dobrú chuť a konzistenciu, vďaka ktorej sa počas konzumácie nerozdrobí.



V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Burger s kozím syrom

Chcete si urobiť vlastný hamburger? Skúste naše recepty - napríklad na hovädzí burger s kozím syrom! Krok po kroku sa stanete majstrom kuchyne!