Stehno prasiatka patrí ku kulinársky najžiadanejším rezom. Nachádza sa v zadnej štvrti jatočnej polky a ponúka veľmi chutné mäso.


940x200

Viete, že..?

Čerstvé bravčové je sfarbené doružova s jemnými vláknami a ľahko mramorované tukom. Tučné časti majú byť biele a pevné.

Na rozdiel od hovädzieho, ktoré potrebuje určitý čas zrieť, je bravčové mäso najchutnejšie ihneď po porážke.

Bravčové vydrží niekoľko dní v chladničke, hlboko zamrazené sa môže skladovať až pol roka. Pri príprave treba z hygienických dôvodov dbať na to, aby bolo aj v hlbších vrstvách dokonale tepelne opracované.


Znaky

Stehno prasiatka poskytuje krehké, jemné a chudé mäso ružovej až svetločervenej farby. V ponuke sa najčastejšie objavuje s kosťou a kožou, ktorú netreba odstraňovať ani počas tepelnej úpravy.

Využitie

Mäso zo stehna sa skvele hodí na prípravu pečeného vcelku v rúre. Kožu je vhodné pred úpravou narezať do štvorčekov a votrieť do nej zmes soli, vody a korenia. Na dochutenie je možné použiť cesnak, rascu, rozmarín, tymian, med alebo čierne pivo. Stehno prasiatka je možné taktiež vyúdiť – používa sa napríklad na výrobu delikátnej šunky.



Čerstvé mäso v METRO

V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Recepty pre každého

Máte tiež rádi mäso a hydinu, ale neviete, čo pripraviť z konkrétneho mäsa? Vyskúšajte naše recepty! Krok za krokom sa stanete majstrom kuchyne!