Tento web používa súbory cookies. Používaním tohto webu súhlasíte s ukladaním a používaním súborov cookies. Viac informácií
Ak chcete, aby sa zobrazovala optimalizovaná stránka, musíte mať aktualizovaný prehliadač a povolený javascript
Na zobrazenie tejto webovej stránky je potrebné mať povolený javascript
Devínska Nová Ves 7081 841 07 Bratislava
0850 123 223 info@metro.sk
Stehno prasiatka patrí ku kulinársky najžiadanejším rezom. Nachádza sa v zadnej štvrti jatočnej polky a ponúka veľmi chutné mäso.
✔ Čerstvé bravčové je sfarbené doružova s jemnými vláknami a ľahko mramorované tukom. Tučné časti majú byť biele a pevné.
✔ Na rozdiel od hovädzieho, ktoré potrebuje určitý čas zrieť, je bravčové mäso najchutnejšie ihneď po porážke.
✔ Bravčové vydrží niekoľko dní v chladničke, hlboko zamrazené sa môže skladovať až pol roka. Pri príprave treba z hygienických dôvodov dbať na to, aby bolo aj v hlbších vrstvách dokonale tepelne opracované.
Stehno prasiatka poskytuje krehké, jemné a chudé mäso ružovej až svetločervenej farby. V ponuke sa najčastejšie objavuje s kosťou a kožou, ktorú netreba odstraňovať ani počas tepelnej úpravy.
Mäso zo stehna sa skvele hodí na prípravu pečeného vcelku v rúre. Kožu je vhodné pred úpravou narezať do štvorčekov a votrieť do nej zmes soli, vody a korenia. Na dochutenie je možné použiť cesnak, rascu, rozmarín, tymian, med alebo čierne pivo. Stehno prasiatka je možné taktiež vyúdiť – používa sa napríklad na výrobu delikátnej šunky.
V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.
Máte tiež rádi mäso a hydinu, ale neviete, čo pripraviť z konkrétneho mäsa? Vyskúšajte naše recepty! Krok za krokom sa stanete majstrom kuchyne!
Nájsť najbližšiu predajňu alebo Prezerať sortiment
METRO karta
Chcete sa stať naším zákazníkom? Registrácia je zadarmo a zaberie len pár minút.
Kde nás nájdete?
Predajne METRO nájdete vo všetkých veľkých mestách SR.
Zamestnanie v METRO
Chceli by ste pracovať pre najúspešnejší veľkoobchodna Slovensku?