Karé z prasiatka sa nachádza pozdĺž chrbtice medzi stehnom a krkovičkou. Poskytuje krehké mäso, ktoré sa skvele hodí na minútkovú úpravu.


940x200

Viete, že..?

Čerstvé bravčové je sfarbené doružova s jemnými vláknami a ľahko mramorované tukom. Tučné časti majú byť biele a pevné.

Na rozdiel od hovädzieho, ktoré potrebuje určitý čas zrieť, je bravčové mäso najchutnejšie ihneď po porážke.

Bravčové vydrží niekoľko dní v chladničke, hlboko zamrazené sa môže skladovať až pol roka. Pri príprave treba z hygienických dôvodov dbať na to, aby bolo aj v hlbších vrstvách dokonale tepelne opracované.


Znaky

Karé z prasiatka má charakteristické ružové sfarbenie a je pokryté tenkou vrstvou tuku a kože. Obvykle sa predáva s kosťou, vďaka ktorej získajú kotlety po tepelnej úprave výraznejšiu chuť. Mäso je krehké, chudé a má jemnú štruktúru. Karé z prasiatka je dostupné v chladenom aj mrazenom variante, a to vcelku aj naporciované na jednotlivé plátky.

Využitie

Kotlety s kosťou sa skvele hodia na minútkovú úpravu na panvici či grile. Ochutiť ich môžete jednoducho soľou a čiernym mletým korením, siahnuť môžete aj po cesnaku, čili, rasci, horčici alebo čerstvých bylinkách. Po vykostení a rozkrojení na plát je možné mäso naplniť najrôznejšími plnkami a upiecť vo forme rolády. Pri dlhšej úprave je vhodné voliť nižšiu teplotu, aby sa podkožný tuk dobre vypiekol a mäso zostalo šťavnaté.



Čerstvé mäso v METRO

V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Recepty pre každého

Máte tiež rádi mäso a hydinu, ale neviete, čo pripraviť z konkrétneho mäsa? Vyskúšajte naše recepty! Krok za krokom sa stanete majstrom kuchyne!