Podobne ako pri iných druhoch mäsa, patrí aj v prípade jahňacieho k najjemnejším a najlahodnejším rezom panenská sviečková.


940x200

Viete, že..?

Jahňacie mäso je cenným zdrojom železa a zinku, obsahuje vitamín D a vitamíny skupiny B.

Sviečková sa vďaka svojmu krehkému mäsu skvele hodí na minútkovú prípravu a grilovanie.

V prípade mladého jahňacieho s hmotnosťou do dvoch kilogramov môže stačiť len hodina pečenia.

Osobitá chuť jahňacieho znesie výraznejšie aromatické korenie – klasickou voľbou sú cesnak a rozmarín, výborne poslúži tymian, šalvia, petržlen, majoránka, mäta alebo pamajorán.


Znaky

Jahňacia sviečková má podlhovastý tvar, ružovú až červenú farbu a poskytuje veľmi chudé a jemne vláknité mäso. Dostupná je ako samostatný rez a môže byť taktiež súčasťou jahňacej kotlety zo zadného chrbta.

Využitie

Jemné a krehké mäso sa používa na minútky na panvici či grile – dlhšia tepelná úprava by ho vysušila a znehodnotila. Sviečkovú je možné podávať vo forme medailónikov alebo opiecť vcelku a po krátkom odležaní nakrájať na plátky – pred úpravou sa môže obaliť v bylinkovej kôrke. Mäso by malo byť upravené doružova. Sviečková vo forme tenkých prúžkov sa využíva na prípravu soté. K jemnej chuti mäsa dobre ladia čerstvé bylinky a maslo, z príloh je ideálna jarná zelenina.



Čerstvé mäso v METRO

V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Recepty pre každého

Máte tiež rádi mäso a hydinu, ale neviete, čo pripraviť z konkrétneho mäsa? Vyskúšajte naše recepty! Krok za krokom sa stanete majstrom kuchyne!