Nasekaním chrbta medzi rebrami sa získavajú populárne jahňacie kotlety, ktoré najlepšie vyniknú pri minútkovej úprave.


940x200

Viete, že..?

Jahňacie mäso je cenným zdrojom železa a zinku, obsahuje vitamín D a vitamíny skupiny B.

Ramienko sa hodí skvele na pečenie, dusenie, na prípravu závitkov alebo namlieť a využiť na prípravu hamburgerov či mäsových guliek.

V prípade mladého jahňacieho s hmotnosťou do dvoch kilogramov môže stačiť len hodina pečenia.

Osobitá chuť jahňacieho znesie výraznejšie aromatické korenie – klasickou voľbou sú cesnak a rozmarín, výborne poslúži tymian, šalvia, petržlen, majoránka, mäta alebo pamajorán.


Znaky

Kotlety poskytujú krehké, veľmi jemne mramorované mäso s ponechaným rebrom a na povrchu sú pokryté vrstvou tuku. Mäso zo zadnej časti chrbta je krehké a chudé, z prednej časti viac prerastené, a teda šťavnatejšie. Kotlety sú dostupné buď naporciované na jednotlivé časti, alebo vcelku v podobe tzv. hrebienka.

Využitie

Jahňacie kotletky sú vyhlásenou delikatesou. Svedčí im len krátka tepelná úprava, inak hrozí vysušenie – ideálne je opečenie na panvici alebo grile. Hrebienok je možné taktiež upiecť vcelku a následne nakrájať na jednotlivé plátky s ponechaným rebrom. V oboch prípadoch treba mäso pripravovať doružova, aby zostalo šťavnaté. Jahňacie kotlety majú vynikajúcu chuť, ktorá by nemala vplyvom dochucovania zaniknúť – na dokonalý zážitok postačí čierne mleté korenie, soľ, čerstvé bylinky a cesnak.



Čerstvé mäso v METRO

V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Recepty pre každého

Máte tiež rádi mäso a hydinu, ale neviete, čo pripraviť z konkrétneho mäsa? Vyskúšajte naše recepty! Krok za krokom sa stanete majstrom kuchyne!