Tento web používa súbory cookies. Používaním tohto webu súhlasíte s ukladaním a používaním súborov cookies. Viac informácií
Ak chcete, aby sa zobrazovala optimalizovaná stránka, musíte mať aktualizovaný prehliadač a povolený javascript
Na zobrazenie tejto webovej stránky je potrebné mať povolený javascript
Prielohy 1 010 07 Žilina
0850 123 223 info@metro.sk
Delikátny chrbát patrí k tomu najlepšiemu z ponuky jahňacieho mäsa, čo sa odráža aj v jeho vyššej cene. V kuchyni sa spracováva na mnoho spôsobov – a v žiadnej podobe nesklame.
✔ Jahňacie mäso je cenným zdrojom železa a zinku, obsahuje vitamín D a vitamíny skupiny B.
✔ Chrbát sa hodí skvele na pečenie, dusenie, na prípravu závitkov alebo namlieť a využiť na prípravu hamburgerov či mäsových guľôčok.
✔ V prípade mladého jahňacieho s hmotnosťou do dvoch kilogramov môže stačiť len hodina pečenia.
✔ Osobitá chuť jahňacieho znesie výraznejšie aromatické korenie – klasickou voľbou sú cesnak a rozmarín, výborne poslúži tymian, šalvia, petržlen, majoránka, mäta alebo pamajorán.
Jahňací chrbát sa skladá z dvoch častí – predný (vysoký) s rebierkami a zadný (nízky) bez rebier so sviečkovou a jemným pruhom svaloviny nazývaným ľadvinka. Medzi štvrtým a piatym stavcom sa oddeľuje rez nazývaný karé. Mäso z chrbta je sfarbené doružova až dočervena, má jemnú štruktúru a nízky obsah tuku. Povrch pokrývajú tenké blany. Chrbát je najčastejšie dostupný vcelku s rebrami, vykostený alebo vo forme kotliet či hrebienka.
Chrbát s ponechanými rebrami je ideálny na pečenie a grilovanie. Vykostený je možné však týmto spôsobom pripraviť tiež, okrem toho sa hodí na prípravu rolády. Špecialitou je tzv. jahňacia korunka, keď sa rebrá z predného chrbta dokonale oškriabu a pruh mäsa sa stočí a zviaže povrázkom, aby rebrá tvorili korunku. Vzniknutá dutina sa následne naplní vybranou plnkou. K charakteristickej chuti jahňacieho mäsa sa najlepšie hodia čerstvé bylinky (rozmarín, tymian, petržlen, mäta), obľúbená je taktiež kombinácia s cesnakom. Ako príloha najlepšie obstojí svieža jarná zelenina.
V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.
Máte tiež rádi mäso a hydinu, ale neviete, čo pripraviť z konkrétneho mäsa? Vyskúšajte naše recepty! Krok za krokom sa stanete majstrom kuchyne!
Nájsť najbližšiu predajňu alebo Prezerať sortiment
METRO karta
Chcete sa stať naším zákazníkom? Registrácia je zadarmo a zaberie len pár minút.
Kde nás nájdete?
Predajne METRO nájdete vo všetkých veľkých mestách SR.
Zamestnanie v METRO
Chceli by ste pracovať pre najúspešnejší veľkoobchodna Slovensku?