Mäso z hrudnej časti patrí do kategórie predného hovädzieho mäsa. Poskytuje dobre prerastené a veľmi chutné mäso s vyšším obsahom väziva, ktoré sa ideálne hodí na varenie.


940x200

Viete, že..?

Hovädzie mäso obsahuje množstvo látok dôležitých pre ľudský organizmus? V prvom rade je cenným zdrojom bielkovín a dodáva telu vitamíny skupiny B, ktoré sa, okrem iného, podieľajú na tvorbe červených krviniek. Zanedbateľný nie je ani obsah vitamínu D a E a ďalších minerálnych látok a stopových prvkov, ako sú horčík, draslík, vápnik, fosfor, železo, selén či zinok.

Najvhodnejšou zeleninou k hovädziemu mäsu je varená brokolica, kel, karfiol, zeler, mrkva, červená repa, cibuľa, cesnak.


Znaky

Hovädzie pliecko sa rozdeľuje na tri časti. Predné pliecko (alebo špička) sa vyznačuje vysokým podielom prerasteného mäsa a obsahuje menej kostí, stred zahŕňa hrudnú kosť a je silne pokrytý tukom. Zadná časť má nízky podiel kostí a je najchudšia.

Využitie

Pliecko je ideálnou voľbou pri príprave silných vývarov. Varené mäso je možné využiť ako vložku do polievok, ale podáva sa taktiež samostatne alebo s omáčkami. Pliecko je možné upraviť pozvoľným pečením alebo dusením, napríklad podlievané vínom alebo pivom či potrené cesnakom alebo horčicou. Je ho možné využiť aj na prípravu rolád.



Čerstvé mäso v METRO

V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Recepty pre každého

Máte tiež rádi mäso a hydinu, ale neviete, čo pripraviť z konkrétneho mäsa? Vyskúšajte naše recepty! Krok za krokom sa stanete majstrom kuchyne!