Parmezán

Parmigiano Reggiano (32 % t. v s.), v tuzemsku známy ako parmezán, je jedným z pokladov talianskej kuchyne. Meno a označenie pôvodu Parmigiano Reggiano si zaslúžia iba syry tohto typu z oblastí Parma, Reggio Emilia, Modena, Mantua a Bologna. Mlieko na výrobu syra musí pochádzať od kráv pasúcich sa vonku a živených iba trávou a kvalitným senom. Veľké koláče syrov vážiace 35 – 36 kg sa 2 – 3 týždne máčajú v soľnom roztoku a zrejú od 12 mesiacov do 3 – 4 rokov.

Parmezán

VIAC O PARMEZÁNE

Parmezán v studenej kuchyni

Parmezán je výborný okrem iného ako dezert. Mladý alebo stredne vyzretý syr môžete podávať napríklad s hruškami v sprievode vína Chianti Classico Riserva.

Parmezán v teplej kuchyni

V teplej kuchyni sa najčastejšie uplatňuje v strúhanej forme – môžete ho použiť na všetky cestovinové pokrmy a rizotá. Často sa pridáva aj do omáčok, polievok a zapekaných jedál.

Podávanie 

Parmezán sa uchováva v chladničke a v správnych podmienkach vydrží veľmi dlho. K starším parmezánom sa skvele hodia najmä plnšie výrazné červené vína.

Garancia kvality 

Talianske syry patria medzi prvotriedne delikatesy z ponuky METRO. Ich výberu venujeme náležitú pozornosť, starostlivo vyberáme dodávateľov a kontrolujeme dodržiavanie všetkých predpísaných noriem týkajúcich sa ich prevozu aj skladovania. Vďaka tomu máte istotu špičkovej kvality všetkých ponúkaných produktov – napríklad pravý parmezán, ktorý u nás môžete kúpiť, neobsahuje farbivá ani konzervanty, naopak, veľa fosforu, vápnika a dobre stráviteľných bielkovín.
Staňte sa zákazníkom

Ak máte firmu alebo ste SZČO, staňte sa naším zákazníkom behom pár minút.

Zaregistrujte sa
Kde sme

Nájdite svoju najbližšiu METRO predajňu.

Navštívte nás
dialogcheck
Akciová ponuka

Pozrite si aktuálnu ponuku.

Viac