Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Čas na grilovanie

980x240px_METRO_SVK_banner_WEB_0520_3

TIP NA GRIL PICANHA & RUMP STEAK

Príďte na chuť kvalitným steakom najvyššej kvality. V dnešnom Tipe na gril Vám prinášame len ten najlepší výber vyzretého hovädzieho mäsa z rôznych kútov sveta.

Naše tipy!

  •        Mäso je pred prípravou potrebné nechať aspoň hodinu vydýchať pri izbovej teplote.
  •        Na povrchu rump steaku sa môže nachádzať slabá vrstva tuku, tú je potrebné pred tepelnou úpravou na niekoľkých miestach narezať, aby se steak nekrútil.
  •        Picanha sa najčastejšie pripravuje v celku na grile či v rúre s tukovou vrstvou smerom nadol.

 

picanha-kravicka

Picanha & Rump steak
Sa krája z vykostenej hornej časti hovädzieho stehna a poskytuje skvelé chudé mäso na gril či k postupnému duseniu. Picahnha pochádza z kvetovej špičky hovädzieho stehna a je jedným z najpopulárnejších a najčastejšie pripravovaných steakov v Južnej Amerike. Pripravuje sa tam na špeciálnom grile napichané na grilovacích ihlách. Takto pripravené hovädzie sa nazýva churrasco. 

picanha-metro-chef

Naša značka METRO CHEF 

Hovädzie METRO Chef pochádza od najlepších chovateľov dobytka. Je zretie prebieha mokrou formou vo vákuu minimálne 30 dní, aby ste si vždy mohli dopriať kvalitné vyzreté mäso. 

Recepty na gril:
 

TIP NA GRIL RIB EYE STEAK

Dnešný diel vám prináša vyhlásenú šťavnatú pochúťku, ktorá nepotrebuje marinády, omáčky ani dochucovadlá – na jej prípravu Vám úplne postačí soľ, korenie a olivový olej.

Naše tipy!

  •        Rib eye steaky sú po obvode lemované tukom, ktorý zaistí, že mäso zostane po tepelnej úprave dokonale šťavnaté – preto taktiež bývajú označované za najšťavnatejšie steaky!
  •        Vysoká roštenka je skvelá na prípravu steakov a minutiek, najlepšie vynikne na grile, ale hodí sa i na pomalé pečenie.
  •        Najlepšie si rib eye steak vychutnáte prepečený na medium rare.

rib-eye-kravicka

Rib eye steak
Označuje vysokú roštenku s malou časťou flanku, ktorá mäsu dodávate ešte výraznejšiu chuť. Naše mäso z írskych plemien Angus či Hereford zreje 28 dní v špeciálnych komorách s himalájskou soľou a je mu venovaná skutočne osobná starostlivosť. Objednať si môžete i celé časti – vysokú roštenku s kosťou, tomahawk, picanhu či vyzretú sviečkovú.

rib-eye-metro-chef

Naša značka METRO Chef spĺňa prísnu normu IFS. Mäso vždy prechádza riadnou kontrolou kvality, aby sa na Váš stôl dostalo to najčerstvejšie mäso prémiovej chuti i kvality.

 

TIP NA GRIL STRIPLOIN STEAK

Príďte na chuť jemne mramorovanému mäsu s vynikajúcou chuťou a pripravte si doma chudý steak za pár minút.


Naše tipy!

  •        Čím vyššie tukové krytie roštenka má, tým lepšie! Vďaka nemu si mäso zachováva jedinečnú šťavnatosť a výraznú chuť. Tuk je totiž u steakového mäsa nositeľom chuti.
  •        Obľúbenou formou prípravy striploin steakov je minútkové spracovanie v podobne silnejších steakov.
  •        Mäso z roštenky sa hodí na celý rad úprav – môžete ho pozvoľne piecť alebo z neho pripraviť výborný roastbeef. 

image-striploin

Striploin steak

Alebo taktiež nízka roštenka, ktorá je výnimočná svojim nízkym obsahom tuku – obsahuje ho iba 10%. Ide teda o veľmi kvalitné chudé mäso podobné sviečkovej, od ktorej sa líši typickým tukovým krytím a tým, že ho je možné nakrájať na silenejšie rezy.

striploin

Naša značka METRO Chef spĺňa prísnu normu IFS. Kladieme dôraz nielen na kvalitu potravín, ale taktiež na ich šťavnatú chuť. Vďaka tomu si môžete pripraviť mäkké, chutné mäsá, a dopriať si tak šťavnatý zážitok.

 

TIP NA GRIL FLANK & FLAP STEAK

Už ste ochutnali kvalitné vyzreté mäso z hovädzieho pupku? Zapojte ho do svojho jedálnička a zistite, prečo je vo svete tak populárne.

Naše tipy!

  •         Vyberajte vždy kvalitné a riadne vyzreté mäso – najlepšie FLANK & FLAP steaky poznáte podľa jasne červenej farby.
  •         Flap i flank sa najčastejšie pripravujú na rozpálenom grile v celku a potom sa krájajú na plátky, výborne chutia aj pečené, dusené alebo vyprážané.
  •         S klasickou úpravou nikdy neurobíte chybu - FLANK & FLAP steaky si vystačia len so soľou a korením. Pokiaľ si potrpíte na marinády, odporúčame vyskúšať medovú či BBQ marinádu. 

image

FLANK & FLAP steak
Pod názvom flank steak sa skrýva po slovensky „pupok“ – dlhý plochý chudý plátok mäsa zo spodných brušných svalov. Flap steak je steakový rez pochádzajúci priamo zo spodnej roštenky. Reže zo šikmého brušného svalu a hodí sa na gril, ale i na prípravu mäsových rolád a fajitas.

metro-chef-down
Naša značka METRO Chef Vám prináša širokú škálu potravín, pri ktorých kladieme dôraz na vysokú kvalitu spĺňajúcu prísnu normu IFS, aby ste si mohli dopriať iba to najlepšie.