Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Čas na grilovanie

980x240px_METRO_SVK_banner_WEB_0520_3

TIP NA GRIL BONE-IN STEAK

Dnes vám prinášame širokú ponuku rôznych druhov mäsa s kosťou a praktické tipy na ich prípravu. Na Vaše ochutnanie čaká napríklad kvalitné írske hovädzie, teľací tomahawk či vyzretý hovädzí T-bone.

Naše tipy!  

  • Vyzretie mäsa si môžete overiť jednoduchou skúškou: zatlačte do neho prstom, a pokiaľ vo svalovine nezostanie jamka, nie je mäso správne vyzreté a odležané.
  • Vynikajúcu výraznú chuť steakov s kosťou stačí zľahka podporiť iba soľou a korením.
  • Tieto mäsá najlepšie vyniknú na grile pri rýchlej tepelnej úprave na grilovacej panvici, vďaka čomu zostane mäso krásne šťavnaté.

t-bone-steak
T-bone steak
T- bone je prvotriedny rez s kosťou, na ktorej sa nachádza časť sviečkovej a nízkej roštenky. Kombinácia týchto dvoch jedinečných druhov mäsa ho radí k tomu najlepšiemu, čo si môžete z ponuky steakov vybrať práve na Váš stôl.
teleci-tomahawk

Naše značka METRO CHEF spĺňa prísnu normu IFS. Značka METRO Chef prináša praktické veľké i malé balenia tak, aby sa maximálne prispôsobila Vašim potrebám.

 

TIP NA TENDERLOIN

V dnešnom diele sa nechajte inšpirovať obľúbeným kvalitným mäsom – hovädzou sviečkovou – a zistíte, ako ju doma pripraviť jednoducho, rýchlo a hlavne chutne.

Naše tipy! 

  • Odležané a vyzreté mäso na steaky odbaľte, osušte, nechajte odvetrať, nakrájajte ho na 5 cm silné plátky a pred tepelnou úpravou ho nenaklepávajte.
  • Prepečenie odporúčame medium rare, dlhšia tepelná úprava mäsu skôr uškodí, vzhľadom k nízkemu podielu tuku sa rýchlo vysuší.
  • K príprave sviečkovej nie sú potrebné žiadne marinády, nakoľko by zbytočne prebili chuťové prednosti mäsa.

tenderloin-krava

Tenderloin steak
Tenderloin steak, u nás známy skôr ako hovädzia sviečková, je chudé a krehké mäso, ktoré je považované za najexkluzívnejšiu časť hovädzieho. Hovädzia sviečková je ideálna voľba na minútky. Pri príprave šťavnatého steaku si vystačíte s tými najzákladnejšími ingredienciami – maslo, soľ a korenie. 

metro-chef-tenderloin

Naše značka METRO CHEF 

Značka METRO CHEF Vám prináša tie pravé ingrediencie pre Vás a Vašich blízkych. Pri spracovaní mäsa kladieme dôraz na vysokú kvalitu. 

 

TIP NA BURGERY

Dnes v hlavnej úlohe: chuck roll a brisket, obľúbené kúsky mäsa s výrazným mramorovaním, ktoré si doma viete pripraviť na sto rôznych spôsobov.

Naše tipy!

  •        Najlepšie je ak si sami doma pomeliete mäso alebo si ho prípadne necháte pomlieť priamo mäsiarom, aby ste vedeli, z akého mäsa svoj hamburger pripravujete.

  •        Mäso pomeľte na stredne hrubo a pokiaľ je mäso dostatočne kvalitné, nie je potrebné ho koreniť. 

  •        Najlepšie burgery si pripravíte z mäsa z mladých býkov, ktoré sa nechá 14 dní vyzrieť.

burgery-krava
Hovädzí krk (Chuck roll)
Najčastejšie používané mäsá na prípravu burgerov sú šťavnatý chuck roll a hovädzia roštenka. Šťavnatý burger si však môžete pripraviť i z hovädzieho krku, podplecia  či pliecka – ide totiž o mäso s tukom, ktorý je nositeľom dobrej chuti a šťavnatosti.Ideálny pomer je 80 % mäsa a 20 % tuku.

burgery-metro-premium

Naša značka METRO PREMIUM Vám prináša prémiové šťavnaté mäso na burgery z írskeho hovädzieho plemena Black Angus, ktoré obsahuje 98 % mäsa, 1 % soli a  1 % korenia. Tento výrobok je charakteristický vysokou kvalitou spĺňajúcou prísne požiadavky. 

 

TIP NA GRILROLL & BRISKET

Dnes v hlavnej úlohe: chuck roll a brisket, obľúbené kúsky mäsa s výrazným mramorovaním, ktoré si doma viete pripraviť na sto rôznych spôsobov.

Naše tipy!

  •        Chuck roll je skvelá voľba pre prípravu, mäso stačí nahrubo pomlieť, osoliť, okoreniť a pre väčšiu šťavnatosť pridať hovädzí loj a burger na gril máme pripravený.
  •        Prémiové vyzreté chuck roll rezy, ako napr. angus a wagyu, sa dokonale hodia na prípravu steakov na grile.
  •        Brisket je skvelá voľba pre prípravu silných vývarov, využiť sa dá i k príprave rolád.

huck-roll
Chuck roll & Brisket steak
Chuck roll nájdete medzi hovädzím krkom a vysokou roštenkou. Ide o jemné šťavnaté mäso vyznačujúce sa výraznou chuťou. Má širokú škálu spracovania v kuchyni – môžete ho dusiť, piecť, pomlieť či si z neho urobiť minutku. Brisket či hovädziu hruď (viď obr.) nájdete v oblasti pod prvými piatimi rebrami a hodí sa pre pomalé pečenie a varenie.
hovezi-chuck-roll
Naša značka METRO Chef spĺňa prísnu normu IFS a prináša Vám tak širokú škálu tých najkvalitnejších ingrediencií pre Vašu vášeň. 
 

TIP NA GRIL RACKS

Dnes Vám tip na gril prináša výber z toho najkvalitnejšieho mäsa z chrbta. Či už si pochutnávate na bravčovom, teľacom či jahňacom, u nás si vďaka bohatej ponuke vždy nájdete to pravé mäso na Váš stôl.

Naše tipy!

  •        Osobitá chuť jahňacieho mäsa znesie výraznejšie aromatické korenie. Skvelou voľbou sú cesnakrozmarín, výborne sa hodí i tymian, šalvia, petržlen, majoránka či mäta
  •        Teľací hrebienok (karé s kosťou) alebo taktiež „french rack of veal“ je delikatesa, ktorá sa výborne hodí na sviatočné grilovanie – kosť a spojivo zaručia pečenému mäsu plnú chuť a jedinečnú šťavnatosť.

racks

Jahňací chrbát
Jahňací chrbát delíme na dve časti – predná s rebierkami a zadná bez rebier so sviečkovou a jemným pruhom svaloviny nazývaným ľadvinka.
Mäso z chrbta je sfarbené doružova až dočervena, má jemnú štruktúru a nízky obsah tuku. Povrch pokrývajú tenké blany. Chrbát s rebrami je ideálny k pečeniu a grilovaniu, vykostený sa zase hodí ideálne na prípravu rolády. 

racks-metro-chef

Naša značka METRO Chef spĺňa prísnu normu IFS a je pre ňu zásadná jasná dohľadatelnosť pôvodu mäsa. Preto u našich produktoch dohľadáte pôvod až k farmárovi. 

 

TIP NA GRIL PICANHA & RUMP STEAK

Príďte na chuť kvalitným steakom najvyššej kvality. V dnešnom Tipe na gril Vám prinášame len ten najlepší výber vyzretého hovädzieho mäsa z rôznych kútov sveta.

Naše tipy!

  •        Mäso je pred prípravou potrebné nechať aspoň hodinu vydýchať pri izbovej teplote.
  •        Na povrchu rump steaku sa môže nachádzať slabá vrstva tuku, tú je potrebné pred tepelnou úpravou na niekoľkých miestach narezať, aby se steak nekrútil.
  •        Picanha sa najčastejšie pripravuje v celku na grile či v rúre s tukovou vrstvou smerom nadol.

 

picanha-kravicka

Picanha & Rump steak
Sa krája z vykostenej hornej časti hovädzieho stehna a poskytuje skvelé chudé mäso na gril či k postupnému duseniu. Picahnha pochádza z kvetovej špičky hovädzieho stehna a je jedným z najpopulárnejších a najčastejšie pripravovaných steakov v Južnej Amerike. Pripravuje sa tam na špeciálnom grile napichané na grilovacích ihlách. Takto pripravené hovädzie sa nazýva churrasco. 

picanha-metro-chef

Naša značka METRO CHEF 

Hovädzie METRO Chef pochádza od najlepších chovateľov dobytka. Je zretie prebieha mokrou formou vo vákuu minimálne 30 dní, aby ste si vždy mohli dopriať kvalitné vyzreté mäso. 

Recepty na gril:
 

TIP NA GRIL RIB EYE STEAK

Dnešný diel vám prináša vyhlásenú šťavnatú pochúťku, ktorá nepotrebuje marinády, omáčky ani dochucovadlá – na jej prípravu Vám úplne postačí soľ, korenie a olivový olej.

Naše tipy!

  •        Rib eye steaky sú po obvode lemované tukom, ktorý zaistí, že mäso zostane po tepelnej úprave dokonale šťavnaté – preto taktiež bývajú označované za najšťavnatejšie steaky!
  •        Vysoká roštenka je skvelá na prípravu steakov a minutiek, najlepšie vynikne na grile, ale hodí sa i na pomalé pečenie.
  •        Najlepšie si rib eye steak vychutnáte prepečený na medium rare.

rib-eye-kravicka

Rib eye steak
Označuje vysokú roštenku s malou časťou flanku, ktorá mäsu dodávate ešte výraznejšiu chuť. Naše mäso z írskych plemien Angus či Hereford zreje 28 dní v špeciálnych komorách s himalájskou soľou a je mu venovaná skutočne osobná starostlivosť. Objednať si môžete i celé časti – vysokú roštenku s kosťou, tomahawk, picanhu či vyzretú sviečkovú.

rib-eye-metro-chef

Naša značka METRO Chef spĺňa prísnu normu IFS. Mäso vždy prechádza riadnou kontrolou kvality, aby sa na Váš stôl dostalo to najčerstvejšie mäso prémiovej chuti i kvality.

 

TIP NA GRIL STRIPLOIN STEAK

Príďte na chuť jemne mramorovanému mäsu s vynikajúcou chuťou a pripravte si doma chudý steak za pár minút.


Naše tipy!

  •        Čím vyššie tukové krytie roštenka má, tým lepšie! Vďaka nemu si mäso zachováva jedinečnú šťavnatosť a výraznú chuť. Tuk je totiž u steakového mäsa nositeľom chuti.
  •        Obľúbenou formou prípravy striploin steakov je minútkové spracovanie v podobne silnejších steakov.
  •        Mäso z roštenky sa hodí na celý rad úprav – môžete ho pozvoľne piecť alebo z neho pripraviť výborný roastbeef. 

image-striploin

Striploin steak

Alebo taktiež nízka roštenka, ktorá je výnimočná svojim nízkym obsahom tuku – obsahuje ho iba 10%. Ide teda o veľmi kvalitné chudé mäso podobné sviečkovej, od ktorej sa líši typickým tukovým krytím a tým, že ho je možné nakrájať na silenejšie rezy.

striploin

Naša značka METRO Chef spĺňa prísnu normu IFS. Kladieme dôraz nielen na kvalitu potravín, ale taktiež na ich šťavnatú chuť. Vďaka tomu si môžete pripraviť mäkké, chutné mäsá, a dopriať si tak šťavnatý zážitok.

 

TIP NA GRIL FLANK & FLAP STEAK

Už ste ochutnali kvalitné vyzreté mäso z hovädzieho pupku? Zapojte ho do svojho jedálnička a zistite, prečo je vo svete tak populárne.

Naše tipy!

  •         Vyberajte vždy kvalitné a riadne vyzreté mäso – najlepšie FLANK & FLAP steaky poznáte podľa jasne červenej farby.
  •         Flap i flank sa najčastejšie pripravujú na rozpálenom grile v celku a potom sa krájajú na plátky, výborne chutia aj pečené, dusené alebo vyprážané.
  •         S klasickou úpravou nikdy neurobíte chybu - FLANK & FLAP steaky si vystačia len so soľou a korením. Pokiaľ si potrpíte na marinády, odporúčame vyskúšať medovú či BBQ marinádu. 

image

FLANK & FLAP steak
Pod názvom flank steak sa skrýva po slovensky „pupok“ – dlhý plochý chudý plátok mäsa zo spodných brušných svalov. Flap steak je steakový rez pochádzajúci priamo zo spodnej roštenky. Reže zo šikmého brušného svalu a hodí sa na gril, ale i na prípravu mäsových rolád a fajitas.

metro-chef-down
Naša značka METRO Chef Vám prináša širokú škálu potravín, pri ktorých kladieme dôraz na vysokú kvalitu spĺňajúcu prísnu normu IFS, aby ste si mohli dopriať iba to najlepšie.