Dobrým podnikateľom roka sa stal pekár

12. október 2015
Tlačová správa

Poctivé remeslo a pomoc deťom a ľuďom bez domova zaujali najviac

Dobrým podnikateľom roka sa stal pekár

Víťazom druhého ročníka súťaže METRO Dobrý podnikateľ sa stal Štefan Földes z Komárna, pekár, ktorý pomáha deťom a ľuďom bez domova. Cenu verejnosti si odniesla pani Zdenka Švábeková.

METRO Dobrý podnikateľ
Príbeh Štefana Földesa, ktorý už vyše 23 rokov pečie poctivý chlieb a ďalšie pekárske výrobky, ktoré sú oceňované aj v zahraničí, najviac zaujal porotu súťaže METRO Dobrý podnikateľ. Pán Štefan sa snaží pomáhať všade, kde je to možné – zadarmo poskytuje chlieb ľuďom bez domova, ktorých sa snaží zároveň integrovať do bežného života, ale zapája sa aj do čistenia svojho mesta a do rôznych akcií pre deti a dôchodcov. Z ročníka 2015 si zaslúžene odniesol okrem sošky a  titulu METRO Dobrý podnikateľ aj hlavnú cenu 5.000 €, ktoré využije na rozvoj svojej charitatívnej činnosti.

„Pán Földes ukážkovým spôsobom naplnil to, čo pre nás pojem dobrý podnikateľ znamená. Je to človek, ktorý do podnikania dáva nielen čas, úsilie a kapitál, ale tiež srdce a ochotu meniť svoje okolie k lepšiemu,“ hovorí k výsledku člen poroty a manažér komunikácie METRO Martin Jaroš.

Verejnosť spomedzi desiatich finalistov v internetovom hlasovaní najviac oslovil príbeh Zdenky Švábekovej, ktorá si založila upratovací servis pre domácnosti a jeho prostredníctvom dáva prácu ženám v tiesni, bez vzdelania, aj starším vekovým kategóriám. Zamestnáva ich, no tiež im poskytuje školenia zadarmo. V súťaži získala reklamný priestor v hodnote 5.000 € od mediálneho partnera RTVS.

Príbehy všetkých finalistov a viac informácií o súťaži nájdete na http://www.dobrypodnikatel.sk.

Eva Šoucová – Media & Communication Consulting, spol. s r.o.
E-mail: eva.soucova@mcc.sk, Tel.č.: +421 2 53 41 00 85, +421 948 268 368

* * * * * *

METRO Cash & Carry má zastúpenie v 26 krajinách sveta s viac ako 750 veľkoobchodnými centrami typu cash&carry. Zamestnáva zhruba 117-tisíc ľudí a vo finančnom roku 2013/2014 dosiahlo tržby vo výške približne 31 miliárd eur. METRO Cash & Carry je predajná divízia METRO GROUP, jednej z najväčších medzinárodných maloobchodných a veľkooobchodných spoločností. Vo finančnom roku 2013/2014 dosiahla skupina tržby vo výške približne 63 miliárd eur. Celkovo má približne 250-tisíc zamestnancov a prevádzkuje okolo 2 200 predajných centier v 30 krajinách. Výkonnosť celej skupiny je založená na sile jej jednotlivých obchodných divízií, ktoré pôsobia nezávisle v rámci ich trhového segmentu: METRO/Makro Cash & Carry – medzinárodný líder v oblasti samoobslužných veľkoobchodných predajní, hypermarkety Real, Media Markt a Saturn – európska jednotka v oblasti maloobchodov so spotrebnou elektronikou, a obchodné domy Galeria Kaufhof. Viac informácií nájdete na www.metrogroup.de.

V Slovenskej republike patrí do siete METRO Cash & Carry SR šesť veľkoobchodných centier pre podnikateľov s predajnou plochou každého 7 500 m². Široká ponuka tovaru, prevádzková výkonnosť, vyspelá logistika a priame nákupy vo veľkých objemoch umožňujú spoločnosti METRO predávať tovar za najvýhodnejšie veľkoobchodné ceny. METRO sa na Slovensku orientuje predovšetkým na tri skupiny profesionálnych zákazníkov – na oblasť HoReCa, maloobchod a malé až stredné firmy, ktoré podporuje okrem širokej ponuky tovaru aj nadštandardnými službami na mieru. Viac na www.metro.sk alebo www.facebook.com/metro.sk