Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Šošovicový šalát

Šošovicový šalát

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 40 min

Ingrediencie:

 
  • 125 g červenej šošovice
  • 125 g žltej šošovice
  • 125 g čiernej šošovice
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 250 g slaniny
  • 100 g jarnej cibuľky
  • 40 ml bieleho vínneho octu
  • 1 cibule
  • 2 jablká
  • zeleninový vývar
  • Beluga
  • 1 citrón na šťavu
  • 1 polievková lyžica horčice
  • 2 polievkové lyžice medu
  • olej na orestovanie
  • 1 zväzok pažítky
  • soľ, čierne mleté korenie

Postup:

1. Šošovicu uvaríme v zeleninovom vývare na zhryz – každý druh zvlášť.

2. Cibuľu a jablká nakrájame na prúžky a zľahka ich orestujeme na oleji. Vlejeme vínny ocot a všetko pridáme k uvarenej šošovici.

3. Citrónovú šťavu zmiešame s horčicou, medom a olejom, zmes zľahka osolíme a premiešame ju so šošovicou. Potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a podľa potreby všetko dochutíme soľou a čiernym mletým korením.

4. Šalát ozdobíme pažítkou a podávame so slaninou opečenou dochrumkava.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Pečivo a ďalší sortiment

Ďalší sortiment