Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Šalát s paradojkami a opečeným chlebom

Šalát s paradojkami

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 15 min

Ingrediencie:

 
  • 12 paradajok
  • 600 g ražného chleba
  • 2 červené cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • bazalka
  • 16 polievkových lyžíc olivového oleja do zálievky
  • olivový olej na vyprážanie
  • 4 polievkové lyžice červeného vínneho octu
  • 4 polievkové lyžice trstinového cukru
  • soľ, čierne korenie

Postup:

1. Z chleba odkrojíme kôrku, nakrájame ho na väčšie kusy a opečieme na olivovom oleji.

2. Paradajky nakrájame nahrubo, premiešame ich s chlebom a pridáme nasekanú cibuľu, cesnak a bazalku.

3. V miske dôkladne premiešame olivový olej s octom a cukrom.

4. Hotovú zálievku nalejeme na šalát a podľa chuti všetko osolíme a okoreníme. Pred podávaním necháme šalát krátko odležať, aby sa všetky chute prepojili.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina