Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Chobotnica varená ako vlažný šalát s olivovým olejom a cesnakom

Chobotnica varená ako vlažný šalát s olivovým olejom a cesnakom

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 25 min

Ingrediencie:

 
  • 500 g chobotnice
  • 100 g cibule
  • 1 ks papriky
  • 2 ks pepperoncini
  • 50 g olív
  • olivový olej (extra virgine)
  • vínny ocot
  • cesnak
  • soľ, čierne mleté korenie

Postup:

1. Umytú a očistenú chobotnicu varíme v slanej vode 10 – 20 minút. Čas varenia závisí od veľkosti a druhu chobotnice.

2. Chobotnicu vyberieme a nakrájame na kocky.

3. Papriku, pepperoncini a cesnak nakrájame na kocôčky, zmiešame s nakrájanou chobotnicou. Ochutíme soľou, čiernym mletým korením, vínnym octom a olivovým olejom.

4. Šalát podávame na tanieri ozdobenom po okraji olivami.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora