Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Želé z paradajok a čili s bielou paradajkovou penou

Želé z paradajok a čili s bielou paradajkovou penou

Počet porcií: 6
Obtiažnosť: ★★★★☆
Čas prípravy: 50 minut

Ingrediencie:

Na želé:

 
  • 500 g paradajok
  • 250 ml paradajkového džúsu
  • 8 plátkov želatíny
  • 10 lyžíc medu
  • lyžíc bieleho balsamikového octu
  • šalotky
  • ½ čili papričky
  • 2 lyžice ginu
  • sol, čierne mleté korenie

Na penu:

 
  • 750 g zrelých paradajok
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 8 plátkov želatíny
  • 2 šalotky
  • 5 vetvičiek tymianu
  • ½ strúčka cesnaku
  • ½ zväzku bazalky
  • soľ, čierne mleté korenie

Postup:

Paradajkové želé:

1. Paradajky nakrájané na väčšie kocky povaríme 15 minút s nakrájanými šalotkami, čili papričkou, medom, octom, korením a paradajkovým džúsom.

2. Varené paradajky s ďalšími prísadami rozmixujeme a precedíme cez sito.

3. Želatínu namočíme do studenej vody. Potom ju pri miernej teplote zohrejeme s ginom a zmiešame s rozmixovanou paradajkovou zmesou.

4. Zmes nalejeme do formy na terinu a necháme cez noc vychladiť.


Paradajková pena:

1. Najemno rozmixujeme paradajky, šalotky aj cesnak spolu s korením a bylinkami a necháme ich cez noc odkvapkať cez plátno do nádoby. Odkvapkanú hmotu necháme v chladničke na ozdobenie.

2. Želatínu namočíme do studenej vody, odoberieme trochu odkvapkanej šťavy a pri nízkej teplote rozmiešame spolu so želatínou. Zmes potom vlejeme do nádoby so šťavou a premiešame.

3. Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne vmiešame šťavu so želatínou.

4. Zmes nalejeme do formy na terinu a dáme cez noc vychladiť.


Dokončenie predkrmu:

1. Najprv si pripravíme tomatové čipsy: paradajky nakrájame na plátky a osmažíme ich.

2. Plátky peny naaranžujeme na kocky želé, ozdobíme tenkým plátkom smaženej paradajky, lyžičkou odkvapkanej zmesi, lístkom bazalky a niekoľkými lístkami tymianu.


Postup krok za krokom:

Želé z paradajok a čili s bielou paradajkovou penou - krok 1

Najemno rozmixujeme paradajky, šalotky aj cesnak spolu s korením a bylinkami a necháme ich cez noc odkvapkať cez plátno do nádoby. Odkvapkanú hmotu necháme v chladničke na ozdobenie.

Želé z paradajok a čili s bielou paradajkovou penou - krok 2

Želatínu namočíme do studenej vody, odoberieme trochu odkvapkanej šťavy a pri nízkej teplote rozmiešame spolu so želatínou. Zmes potom vlejeme do nádoby so šťavou a premiešame. Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne vmiešame šťavu so želatínou.

Želé z paradajok a čili s bielou paradajkovou penou - krok 3

Zmes nalejeme do formy na terinu a dáme cez noc vychladiť.

Želé z paradajok a čili s bielou paradajkovou penou - krok 4

Plátky peny naaranžujeme na kocky želé, ozdobíme tenkým plátkom smaženej paradajky, lyžičkou odkvapkanej zmesi, lístkom bazalky a niekoľkými lístkami tymianu.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Čerstvá zelenina

Zelenina