Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Úprava ústric - s rukolovým pestom, šalotkou a permezánovou krustou

Úprava ústřic

Počet porcií: 10
Obtiažnosť: ★☆☆☆☆
Čas prípravy: 25 min

Ingrediencie:

 
  • 2 000 g Ustrice Fin De Claire N°1
  • Pesto:

     
    • 100 g Horeca Select rukola čerstvá
    • 20 g cesnak čerstvý, jednostrúčikový
    • 10 g orechy píniové
    • 20 g syr Pecorino
    • 1 g soľ kamenná
    • 50 g olej olivový extra panenský

    Šalotka:

     
    • 75 g šalotka banánová
    • 40 g citrón (na šťavu)
    • 50 g olej olivový extra panenský

    Krusta:

     
    • 70 g Horeca Select parmezán strúhaný
    • 70 g maslo 82 %
    • 25 g cibuľa biela
    • 40 g strúhanka z bieleho pečiva
    • 20 g Horeca Select petržlen listový

    Soľný podstavec::

     
    • 500 g soľ kamenná
    • 100 g vaječné bielka pasterizované


Orientační cena za jednu porciu: 2,40 €

Pracovný postup:


Príprava pesta (cca 5 minút):

1. Do vyššej úzkej nádoby vložíme umytú rukolu, nakrájaný olúpaný cesnak, píniové oriešky, olivový olej a nastrúhaný syr.

2. Tyčovým mixérom vymixujeme hladké pyré, ktoré ochutíme soľou.


Otváranie ustríc (cca 15 minút):

1. Ustricovým nožom otvoríme ustrice, telo ustrice odkrojíme od zámkov v schránke a obrátime ju.

2. Prípadné odštiepené kúsky schránky očistíme štetcom.


Servírovanie:

1. Na telo ustrice vložíme pesto, ktoré zapečieme pod salamandrom alebo pištoľou na crème brûlée.


Príprava šalotky (cca 5 minút):

1. Olúpanú šalotku nakrájame najemno a v miske premiešame s citrónovou šťavou a olivovým olejom.


Príprava krusty (cca 10 minút):

1. Olúpanú cibuľu rozmixujeme na jemné pyré a preložíme do misky s preosiatou strúhankou, strúhaným parmezánom, mäkkým maslom a najemno pokrájaným petržlenom.

2. Všetko spracujeme na pevnú hmotu, ktorú vytvarujeme do hranola s veľkosťou rezu 2 × 4 cm, zabalíme do potravinovej fólie a necháme stuhnúť v chladničke.

3. Pred servírovaním odkrajujeme plátky 5 mm vysoké, preložíme ich na otvorené ustrice a zapečieme pod salamandrom alebo pištoľou na crème brûlée.


Príprava podstavca (cca 3 minúty):

1. V miske rozmiešame soľ s bielkami a zo zmesi vytvarujeme lyžicou halušky, na ktoré pri servírovaní preložíme zapečené ustrice.


Servírovanie:

1. Na studený tanier preložíme lyžicou vytvarovanú halušku zo slanej hmoty.

2. Na otvorenú, odrezanú a štetcom očistenú ustricu položíme plátok parmezánovej krusty.

3. Takto pripravenú ustricu zapečieme pod salamandrom dozlata a potom ju preložíme na pripravený podstavec.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora