Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Terina z husacej pečene

Terina z husacej pečene

Počet porcií: 6
Obtiažnosť: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 2 h 30 min

Ingrediencie:

 
  • 500 g husacej pečene
  • 250 ml mlieka
  • 80 g slaniny
  • ¼ lyžičky paštétového korenia
  • 1 lyžica vína Madeira
  • 2 žĺtky
  • 200 g slaniny na vyloženie formy
  • soľ, čierne mleté korenie

Postup:

1. Pečeň necháme niekoľko hodín odležať v mlieku (je možné ju taktiež marinovať vo víne Madeira, portskom či v brandy).

2. Pečeň odblaníme a najlepšiu tretinu dáme bokom. Nakrájame ju na plátky, osolíme a okoreníme.

3. Zvyšok pečene rozmixujeme, pridáme k nej mletú slaninu, osolíme a okoreníme. Vmiešame surové žĺtky a víno Madeira (alebo portské či brandy, podľa toho, v čom sme marinovali).

4. Formu vyložíme plátkami slaniny, na ne rozotrieme časť fáše, poukladáme plátky pečene a na ňu dáme ďalšiu vrstvu fáše. Opakujeme až do spotrebovania surovín.

5. Vrchnú vrstvu fáše pokryjeme plátkami slaniny a uzatvorenú formu varíme v pare či vo vodnom kúpeli 2 hodiny.

6. Necháme vychladnúť, vyklopíme a nakrájame. Tenké plátky teriny sa podávajú na opečenej bagete alebo toaste s ovocnou zavareninou, prípadne s čatní.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina