Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

„Tatarák“ z matjesov

„Tatarák“ z matjesov

Počet porcií: 6
OObtiažnosť: ★☆☆☆☆
Čas prípravy: 25 minut

Ingrediencie:

 
  • 12 veľmi tenkých plátkov bagety
  • 1 uhorka
  • 1 zväzok kôpra

  • 12 marinovaných sledích filiet
  • 1 veľká červená cibuľa (1 na kocôčky, 1 na kolieska)
  • olivový olej
  • biely vínny ocot
  • soľ, čierne mleté korenie

Postup:

1. Plátky bagety opečieme v rúre dozlatista. Uhorku nakrájame na tenké prúžky a niekoľko plátkov a ochutíme časťou nasekaného kôpra, olivového oleja, octu, soli a čierneho mletého korenia.

2. Filety a polovicu cibule nakrájame na jemné kocôčky a zmiešame so zvyškom kôpra.

3. Na tanier naaranžujeme uhorkový šalát a naň striedavo navŕšime matjesovú zmes, plátky bagety, uhorky a kolieska cibule.

4. Ozdobíme kolieskami cibule a kúskami kôpra a podávame s trochou bazalkového pesta a medovými paradajkami.


Postup krok za krokom:

„Tatarák“ z matjesov - krok 1
1. Plátky bagety opečieme v rúre dozlatista. Uhorku nakrájame na tenké prúžky a niekoľko plátkov a ochutíme časťou nasekaného kôpra, olivového oleja, octu, soli a čierneho mletého korenia.
„Tatarák“ z matjesov - krok 2
2. Filety a polovicu cibule nakrájame na jemné kocôčky a zmiešame so zvyškom kôpra.
„Tatarák“ z matjesov - krok 3
3. Na tanier naaranžujeme uhorkový šalát a naň striedavo navŕšime matjesovú zmes, plátky bagety, uhorky a kolieska cibule.
„Tatarák“ z matjesov - krok 4
4. Ozdobíme kolieskami cibule a kúskami kôpra a podávame s trochou bazalkového pesta a medovými paradajkami.

Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora