Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Slimáky na bylinkách s paštrnákovým pyré a špikom

Slimáky na bylinkách s paštrnákovým pyré a špikom

Počet porcií: 10
Obtiažnosť: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 20 min.

Ingrediencie:

 
  • 60 ks slimačieho mäsa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 šalotka
  • 50 g masla
  • 4 cl smotany
  • 2 cl pastisu
  • hrsť byliniek (petržlen, pažítka, trebuľka)
  • soľ, čierne korenie

Príloha:

 
  • 500 g paštrnáku
  • 100 g masla
  • 50 ml smotany
  • 100 g špiku
  • soľ, čierne korenie

Příprava:


1. Na rozohriatom masle speníme najemno nakrájanú šalotku, vsypeme slimačie mäso a zľahka orestujeme.

2. Pridáme nasekaný cesnak, pastis, smotanu a bylinky.

3. Všetko necháme zľahka prevariť a podľa chuti osolíme a okoreníme.

4. Očistený paštrnák povaríme a spolu s teplou smotanou a maslom vymixujeme na hladké pyré, ktoré dochutíme soľou a korením.

5. Ľahko osolený a okorenený špik opečieme vo vlastnom tuku a podávame ako doplnok k slimákom a pyré.



Recept podľa šéfkuchára Romana Dolejša.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina