Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Sedliacka omeleta

Sedliacka omeleta

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 25 min

Ingrediencie:

 
  • 30 vajec
  • 900 g zemiakov (varný typ A)
  • 150 g slaniny
  • 150 g čerstvých šampiňónov
  • 100 g šalotky
  • 100 g masla (82 %)
  • strúhaný syr Cheddar
  • listový petržlen
  • kamenná soľ

Postup:

1. Najprv uvaríme zemiaky (môžeme aj deň dopredu) a pripravíme si ďalšie suroviny – nakrájame slaninu, olúpeme a nakrájame šampiňóny, najemno nakrájame cibuľu a nastrúhame syr.

2. Na panvici opečieme slaninu dozlatista. Vypečenú slaninu vyberieme a na vzniknutom tuku orestujeme nakrájané varené zemiaky. Potom k nim pridáme trochu masla, nakrájané šampiňóny a nadrobno nakrájanú cibuľku.

3. Kým sa šampiňóny s cibuľkou restujú, rozbijeme do misy vajíčka, jemne ich osolíme a dobre premiešame.

4. Vajíčka nalejeme do panvice k ostatným ingredienciám a omeletu necháme zvoľna zatiahnuť po bokoch panvice. Na povrch omelety môžeme pridať trochu syra.

5. Potom omeletu ťahmi varešky zhrnieme do kríža od okrajov do stredu panvice, pričom tekutú časť omelety prelievame na odkryté miesta panvice. Takto postupujeme, pokým vajcia nebudú z väčšej časti (cca zo 70 %) zatiahnuté.

6. Nakoniec omeletu zrolujeme či preložíme do tvaru polmesiaca, preklopíme na tanier, doplníme petržlenovou vňaťou a servírujeme.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina