Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pošírované ustrice so žeruchovou penou

Pošírované ustrice so žeruchovou penou

Počet porcií: 4
Obtiažnosť: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 30 min

Ingrediencie:

 
  • 24 ks ustríc
  • 400 ml rybieho vývaru
  • 100 g šalotky
  • 125 ml suchého bieleho vína
  • 10 ml suchého vermutu
  • 250 ml šľahačky
  • 30 g masla
  • žerucha
  • citrónová šťava
  • morská soľ
  • kajenské korenie

Postup:

1. Ustrice umyjeme, otvoríme a ustricové mäso vyberieme z ulity. Morskú vodu z ustríc uchováme. Spodnú lastúru dôkladne umyjeme a očistíme, osušíme a uchovávame v teple.

2. Nadrobno nakrájanú olúpanú šalotku mierne speníme na 1/3 masla, podlejeme bielym vínom a vermutom, pridáme rybí vývar, vodu z ustríc a takto pripravený vývar pozvoľna redukujeme.

3. V polovici varenia pridáme tekutú šľahačku a varíme, pokým omáčka nezhustne. Takto pripravenú omáčku scedíme a ručným mixérom do omáčky vmiešavame ľadové maslo. Do takto pripravenej zmesi pridáme žeruchu, soľ, čierne mleté korenie a citrónovú šťavu.

4. Takto upravený sós zahrejeme na teplotu cca 60 °C a vložíme doň mäso z ustríc na cca 5 sekúnd.

5. Jedlo servírujeme na morských riasach v teplých ustricových lastúrach.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora