Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pečená kačacia pečeň zaliata tukom

Pečená kačacia pečeň zaliata tukom

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 60 min

Ingrediencie:

Na pečeň:

 
  • 1 500 g chladených kačacích pečení
  • 1 000 g kačacieho tuku
  • 0,1 g mletej rasce
  • 0,1 g celého čierneho korenia
  • 20 g soli

Na podávanie:

 
  • 500 g svetlého chleba
  • 80 g cibule
  • 50 g lahôdkovej cibuľky

Postup:

1. Kačaciu pečeň odblaníme, umyjeme, osušíme a ochutíme mletou rascou a čerstvo mletým čiernym korením z mlynčeka.

2. Na panvici s malým množstvom tuku ju pozvoľna opekáme tak, aby zostala uprostred ružová.

3. Po opečení necháme pečeň vychladnúť a preložíme ju do keramickej nádoby.

4. Zvyšný kačací tuk rozpustíme, ochutíme soľou a nalejeme na pečeň, až je takmer ponorená.

5. Po vychladnutí ju uchovávame v chladničke.


Podávanie:

1. Kačaciu pečeň na tanieri doplníme jemne nakrájanou cibuľou, na kolieska nakrájanou lahôdkovou cibuľkou a svetlým chlebom. Podávame ako predkrm či chuťovku k pivu.

Gastro tip: Na zaliatie pečene je možné využiť aj tuk získaný počas pečenia kačky – pred použitím treba tuk precediť a odvariť z neho všetku tekutinu.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina