Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Mozzarella bufala s pečenými paradajkami

Mozzarella bufala s pečenými paradajkami

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★☆☆☆☆
Čas prípravy: 15 min

Ingrediencie:

 
  • 500 g Paradajky cherry mix
  • 100 g Olej olivový extra panenský
  • 3 g Soľ Fleur de Sel
  • 100 g Ocot balzamiko tmavý – sprej
  • 1300 g Mozzarella Bufala
  • 1 g Horeca Select Korenie čierne, celé
  • 30 g Horeca Select Oregano čerstvé
  • 300 g Ciabatta

Cena za jednu porciu: 1,96 €

Postup:

Príprava paradajok a oregana (cca 5 minút):

1. Umyté paradajky rozkrojíme a ogrilujeme na panvici bez oleja. Po opečení ich pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Oregano umyjeme, otrháme na lístky a uchováme pod namočeným obrúskom.

Příprava ciabatty (cca 5 minút):

1. Ciabattu nakrájame na plátky a tesne pred podávaním ich opečieme v toasteri.


Servírovánie: Na tanier naaranžujeme opečené paradajky a jemne ich ochutíme balzamikovým octom. Vedľa nich položíme mozzarellu a ochutíme ju čersto namletým čiernym korením. Pokrm doplníme lístkami oregana. Celý pokrm pokvapkáme kvalitným olivovým olejom. Ako doplnok podávame opečenú ciabattu, ktorú rovnako pokvapkáme olivovým olejom.


Tipy kuchára: 

1. Kvôli zachovaniu charakteristickej chuti mozzarellu nesmieme servírovať ihneď ako ju vyberieme z chladničky.

2. V tomto recepte sme použili balzamikový ocot v spreji, odporúčame však použiť starené balzamiko, ktoré má intenzívnejšiu chuť a vôňu. Záleží na cenovej politike vo Vašom podniku, za koľko môžete pokrm preda.


Tipy zo sortimentu