Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Hrebenatka jakubská s burgundským maslom

Hrebenatka jakubská s burgundským maslom

Počet porcií: 4
Obtiažnosť: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 15 min

Ingrediencie:

 
  • 16 ks jakubských hrebenatiek
  • 250 g masla
  • 100 g šalotky
  • cesnak
  • petržlen
  • morská soľ
  • biele mleté korenie

Postup:

1. Hrebenatky očistíme, vyberieme mäso, spodnú lastúru očistíme, osušíme a uchovávame v teple.

2. Do mäkkého masla pridáme nasekaný petržlen, šalotku a cesnak. Všetko zmiešame.

3. Osušené mäso z mušlí dáme do lastúry a potrieme ho burgundským maslom.

4. Na gratinovaciu misku nasypeme hrubozrnnú morskú soľ, na ktorú dáme lastúru s mušľami, a v rozohriatej rúre (cca 180 °C) ju pečieme cca 3 minúty.

5. Podávame v teplej gratinovacej miske. Ako príloha je vhodná francúzska bageta.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora