Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Hľuzovkové carpaccio

Hľuzovkové carpaccio

Počet porcií: 1
Obtiažnosť: ★☆☆☆☆
Čas prípravy: 10 minut

Ingrediencie:

 
  • 150 g sviečkovej Qualivo
  • 1 polievková lyžica vyzretého balzamikového octu
  • 1 polievková lyžica hľuzovkového olivového oleja
  • 1 polievková lyžica hľuzovkového pyré
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

1. Sviečkovú nakrájame na tenké plátky, ktoré jemne roztlačíme nožom.

2. Rovnomerne ich postriekame octom a olejom, osolíme a posypeme čiernym korením.

3. Nakoniec pridáme malé kúsky hľuzovkového pyré.



Náš tip: Hovädzie carpaccio dobre dopĺňajú kvalitné mladé červené vína, napr. ovocité Nebbiolo z Pie montu, Nebbiolo d’Alba či Gattinara D. O. C. G.


Postup krok za krokom:

Hľuzovkové carpaccio - krok 1
1. Sviečkovú nakrájame na tenké plátky.
Hľuzovkové carpaccio - krok 2
2. Tenké plátky jemne roztlačíme nožom.
Hľuzovkové carpaccio - krok 3
3. Rovnomerne ich postriekame octom a olejom, osolíme a posypeme čiernym korením.
Hľuzovkové carpaccio - krok 4
4. Nakonec přidáme malé kousky lanýžového pyré. 

Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina