Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Foie gras s brioškou a coulis z čiernej bazy

Foie gras s brioškou a coulis z čiernej bazy

Počet porcií: 10
Obtiažnosť: ★★★☆☆
Čas prípravy: 3 hodiny

Ingrediencie:

Foie gras:

 
  • 500 g kačacích foie gras
  • 1 g čiernej hľuzovky
  • 100 ml bieleho portského vína
  • 1 pomaranč
  • morská soľ, mleté biele korenie

Briošky:

 
  • 400 g hladkej múky
  • 260 g masla
  • 70 g cukru
  • 30 g droždia
  • 5 vajec
  • soľ

Coulis z čiernej bazy:

 
  • hrsť čiernej bazy
  • 100 g cukru
  • 200 ml vody

Postup:


Foie gras:

1. Pečeň zbavíme žiliek, zakvapkáme portským vínom a šťavou z pomaranča. Potom ich posypeme nastrúhanou hľuzovkou a podľa chuti osolíme, okoreníme a minimálne 60 minút necháme v chlade marinovať.

2. Foie gras následne vložíme do formy, zabalíme do potravinárskej fólie a 50 minút varíme v pare pri 50 °C.


Briošky:

1. Múku, cukor, droždie, vajcia a soľ zmiešame v miske. Pridáme maslo a dôkladne premiesime.

2. Následne vyváľame guľaté briošky, necháme ich nakysnúť a pečieme pri 160 °C zhruba 10 minút.


Coulis z čiernej bazy:

1. Bazu opláchneme, zmiešame s vodou a cukrom a necháme variť asi 15 minút. Potom ju rozmixujeme, precedíme cez jemné sitko a zredukujeme na požadovanú konzistenciu.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina