Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Falafel s Harissou

Falafel s Harissou

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 13 hod

Ingrediencie:

 
  • 250 g suchého cíceru
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • petržlenová vňať
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička semienok koriandra
  • 1 čajová lyžička fenikla
  • 1 čajová lyžička rímskej rasce
  • ½ čajovej lyžičky korenia sumah
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • soľ, korenie
  • sezamové semienka
  • olej na vyprážanie

Harissa:

 
  • 1 polievková lyžica celého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička mletej rímskej rasce
  • 1 čajová lyžička kajenského korenia
  • 2 sladké papriky
  • 1 polievková lyžica paradajkovej pasty
  • 1 čajová lyžička trstinového cukru
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 čili papričky
  • hrsť čerstvého koriandra
  • 6 polievkových lyžíc olivového oleja
  • citrón
  • soľ

Postup:


1. Cícer nasypeme do misky so studenou vodou, prikryjeme a necháme máčať asi 12 hodín. Cibuľu nakrájame na kocky, podusíme ju na malom množstve olivového oleja a odložíme nabok.


2. Na panvici zohrejeme semienka fenikla a koriandra, aby sa uvoľnila ich aróma. Potom ich vložíme do mažiara, pridáme soľ a rozdrvíme.


3. Cícer necháme oschnúť a spolu s korením ho rozmixujeme na pyré. Pridáme cibuľu, prášok do pečiva a dôkladne premiešame.


4. Na panvici rozohrejeme väčšie množstvo oleja. Formičkou na zmrzlinu vytvarujeme z cícerovej zmesi guľky a obalíme ich v sezame. Smažíme dozlatista, po vybratí z oleja necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.


5. Korenie a rascu zľahka orestujeme, rozdrvíme v mažiari a pridáme kajenské korenie.


6. Sladké papriky opečieme na panvici, následne olúpeme šupku a dužinu nakrájame na menšie kúsky. Cesnak nasekáme nadrobno. Čili papričky pozdĺžne rozkrojíme, odstránime semienka a nasekáme.


7. Všetko vložíme do mažiara s trochou soli, cukru a paradajkovej pasty. Zmes miešame, kým nezíska krémovú konzistenciu.


8. Na záver harrisu dochutíme citrónovou šťavou a čerstvým koriandrom.


Postup krok za krokom:

Falafel s Harissou - krok 1
Cícer nasypeme do misky so studenou vodou, prikryjeme a necháme máčať asi 12 hodín. Cibuľu nakrájame na kocky, podusíme ju na malom množstve olivového oleja a odložíme nabok.
Falafel s Harissou - krok 2
Na panvici zohrejeme semienka fenikla a koriandra, aby sa uvoľnila ich aróma. Potom ich vložíme do mažiara, pridáme soľ a rozdrvíme.
Falafel s Harissou - krok 3
Cícer necháme oschnúť a spolu s korením ho rozmixujeme na pyré. Pridáme cibuľu, prášok do pečiva a dôkladne premiešame.
Falafel s Harissou - krok 4
Na panvici rozohrejeme väčšie množstvo oleja. Formičkou na zmrzlinu vytvarujeme z cícerovej zmesi guľky a obalíme ich v sezame. Smažíme dozlatista, po vybratí z oleja necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.

Falafel s Harissou - krok 5
Korenie a rascu zľahka orestujeme, rozdrvíme v mažiari a pridáme kajenské korenie.
Falafel s Harissou - krok 6
Sladké papriky opečieme na panvici, následne olúpeme šupku a dužinu nakrájame na menšie kúsky. Cesnak nasekáme nadrobno. Čili papričky pozdĺžne rozkrojíme, odstránime semienka a nasekáme.
Falafel s Harissou - krok 7
Všetko vložíme do mažiara s trochou soli, cukru a paradajkovej pasty. Zmes miešame, kým nezíska krémovú konzistenciu.
Falafel s Harissou - krok 8
Na záver harrisu dochutíme citrónovou šťavou a čerstvým koriandrom.

Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina