Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Cuketový tartar s tvarohovou knedličkou a listovým šalátom

Cuketový tartar s tvarohovou knedličkou a listovým šalátom

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 2 h 40 min

Ingrediencie:

Marinovaná cuketa:

 
  • 400 g Cuketa zelená

Pesto:

 
  • 150 g Olej olivový extra panenský
  • 15 g Oriešky píniové
  • 70 g Horeca Select Bazalka čerstvá
  • 20 g Cesnak čerstvý
  • 50 g Horeca Select Syr Grana Padano strúhaný
  • 10 g Soľ kamenná

Tartar:

 
  • 600 g Cuketa zelená
  • 100 g Cibuľa červená
  • 30 g Horeca Select Petržlen listový
  • 1 g Soľ kamenná
  • 50 g Oleje olivového extra panenského

Knedlička:

 
  • 500 g Aro Tvaroh tučný
  • 150 g Kyslá smotana 14 %
  • 250 g Smotana 33 %
  • 15 g Soľ kamenná

Šalátik:

 
  • 150 g Frisée bielené
  • 20 g Horeca Select Petržlen listový
  • 10 g Listy repy červenej
  • 30 g Cibuľa červená
  • 15 g Žerucha
  • 50 g Olej olivový extra panenský

Cena za jednu porciu: 0,91 €

Postup:

Príprava cukety (cca 2 hodiny):

1. Umytú cuketu nakrájame na plátky cca 5 mm hrubé, opečieme ich na suchej panvici dozlata a namarinujeme ju do pesta.

Príprava pesta (cca 8 minút):

1. Píniové oriešky rozprestrieme na gastronádobu s pečiacim papierom a pečieme na 175 °C cca 7 minút. Do sekacieho stroja (mixér) vložíme umyté, odstredené lístky bazalky, olúpané strúčiky cesnaku, nastrúhaný parmezán, opražené píniové oriešky, olivový olej a všetko rozotrieme na jemnú pastu, ktorú mierne ochutíme soľou.

Príprava knedličky (cca 5 minút):

1. Do misy vložíme tučný tvaroh (najlepšie kocku – má najmenej vody), kyslú smotanu, smotanu, soľ a všetko vymiešame do hladkej konzistencie (suroviny musia mať rovnakú teplotu, inak sa pomazánka zrazí).

Príprava tartaru (cca 20 minút):

1. Umytú cuketu, olúpanú červenú cibuľu a lístky petržlenu nakrájame na malé kocôčky cca 4 mm veľké. Vložíme do misy, ochutíme soľou, olivovým olejom a môžeme servírovať.

Príprava šalátika (cca 5 minút):

1. Do misky preložíme umytý šalát frisée bielené, natrháme na vetvičky, olúpanú červenú cibuľu nakrájame na lodičky, pridáme čerstvé výhonky žeruchy a lístky červenej repy. Pri servírovaní pokvapkáme olivovým olejom.


Servírovánie: Steny okrúhleho tvorítka vyložíme plátkom namarinovanej cukety a následne doňho preložíme ochutený tartar. Opatrne ostránime tvorítko, na tartar preložíme vytvarovanú tvarohovú knedličku a na pravú stranu servírujeme ochutený šalátik. Pokrm dekorujeme kvapkami oleja z pesta.


Tipy zo sortimentu