Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Baklažánová pena s cuketovými špízmi

Baklažánová pena s cuketovými špízmi

Počet porcií: 6
Obtiažnosť: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 20 minut

Ingredience:

 
  • 2 baklažány
  • 1 sladká červená paprika
  • 1 čili paprička nakrájaná na krúžky
  • zväzok bazalky nakrájanej na prúžky
  • 2 nasekané strúčky cesnaku
  • 4 vetvičky tymianu
  • 1 citrón
  • 1 cuketa
  • olivový olej
  • soľ, čierne mleté korenie

Postup:

1. Baklažány pozdĺžne prekrojíme na polovicu, pravidelnými rezmi vytvoríme na dužine mriežku a následne ich 30 minút marinujeme v zmesi čili, cesnaku, tymianu a trochy olivového oleja.

2. Marinované baklažány pečieme asi 20 minút na grile šupkou nahor. Krátko opečieme taktiež citrón rozkrojený na polovice.

3. Plátky cukety a sladkej papriky grilujeme dozlatista. Dochutíme ich olivovým olejom a soľou a striedavo napicháme na špízové ihly.

4. Lyžicou vydlabeme baklažánovú dužinu a nasekáme ju na jemné kocôčky. Pridáme nasekanú bazalku a dochutíme trochou citrónovej šťavy, olivového oleja, soli a čierneho korenia. Podávame so špízmi.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Čerstvá zelenina

Zelenina