Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Zemiaková polievka s hubami

Zemiaková polievka s hubami

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★☆☆☆☆
Čas prípravy: 45 min

Ingrediencie:

 
  • 2 000 g hovädzí vývar, vlastná výroba
  • 130 g Horeca Select cibuľa žltá
  • 100 g maslo 82 %
  • 100 g Aro múka hladká
  • 900 g Horeca Select zemiaky varný typ B
  • 100 g mrkva
  • 100 g zeler buľva
  • 100 g petržlen koreň
  • 100 g kel čerstvý
  • 10 g huby sušené
  • 30 g cesnak český
  • 1 g rasca mletá
  • 1 g Horeca Select korenie čierne mleté
  • 10 g Horeca Select majorán čerstvý
  • 10 g  Horeca Select petržlen listový
  • soľ kamenná

Cena za jednu porciu: 0,41 €

Postup:

Príprava polievky (asi 45 minút):

1. Olúpanú cibuľu nakrájame najemno a orestujeme ju na masle dosklovita.

2. Potom prisypeme hladkú múku, znížime príkon tepla a pomaly restujeme do zlatistej farby.

3. Takto orestovanú zápražku zalejeme vývarom, rozšľaháme metlou, ochutíme soľou, rascou, mletým čiernym korením a varíme asi 20 minút.

4. Počas varu do polievky pridáme olúpané, na hrubšie kusy nakrájané zemiaky a koreňovú zeleninu.

5. Sušené huby krátko namočíme do horúcej vody a pridáme aj s ňou do polievky.

6. Polievku varíme do úplného zmäknutia pridaných surovín.

7. V závere polievku dochutíme nastrúhaným čerstvým cesnakom a nakrájanými lístkami čerstvého majoránu.

8. Listy kelu nakrájame na štvorce, ktoré sparíme v horúcej vode a následne vložíme do polievky.


Servírovanie:

1. Do nahriateho hlbokého taniera nalejeme polievku, doplníme ju nakrájaným listovým petržlenom.


Tipy šéfkuchára:

  1. Zemiaková polievka je naša národná polievka, preto má v každom regióne trochu inú podobu.
  2. Zemiaková polievka je vždy veľmi sýta, preto sa často podáva ako desiatová.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina