Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Vietnamská polievka Pho s ryžovými rezancami a kuracím mäsom

Vietnamská polievka Pho s ryžovými rezancami a kuracím mäsom

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 30 min

Ingrediencie:

Polievka:

 
  • 2 000 g kurací vývar, vlastná výroba
  • 30 g zázvor čerstvý
  • Horeca Select badyán celý
  • 1 g Horeca Select škorica celá
  • 10 g chilli čerstvé

Vložky do polievky:

 
  • 500 g ryžové rezance stredne široké
  • 1 500 g kuracie prsia chladené
  • 30 g Horeca Select koriander čerstvý
  • 200 g cibuľka lahôdková
  • 50 g rybia omáčka
  • 10 g chilli čerstvé
  • 20 g Horeca Select mäta čertsvá
  • 150 g mungo klíčky dlhé
  • 150 g limetky
  • 20 g cukor trstinový

Orientačná cena za porciu: 1,22 €

Postup:

Príprava rezancov (cca 5 minút):

1. Ryžové rezance vložíme do horúcej vody a necháme ich asi 10 minút namočené. Rezance sú stredne mäkké.

2. Následne ich vyberieme a teplé vložíme do misky, v ktorej servírujeme polievku a zalejeme ich horúcim ochuteným kuracím vývarom.


Príprava kuracieho vývaru a mäsa (cca 180 minút):

1. Očistený čerstvý zázvor pozdĺžne rozkrojíme a s korením opečieme na panvici dohneda.

2. Potom všetko vložíme do vývaru a ťaháme asi 3 hodiny.

3. Následne vývar precedíme. Kuracie prsia vložíme do vriaceho kuracieho vývaru a necháme ho ťahať asi 10 minút.

4. Potom kuracie mäso vidličkou roztrháme na väčšie kusy a vložíme ich do misky s rezancami.

5. Polievku doplníme čerstvými mungo klíčkami, na plátky nakrájaným chilli, na jemné rezančeky nakrájanou lahôdkovou cibuľkou, čerstvým koriandrom a mätou.

6. Nakoniec do misky vložíme plátok limetky.


Dohotovenie vývaru (cca 5 minút):

1. Horúci kurací vývar pred servírovaním ochutíme rybiou omáčkou, trstinovým cukrom a šťavou z limetky.

2. Potom ho servírujeme.


Tip šéfkuchára: Táto polievka má mnoho variantov. Na jej prípravu môžeme použiť aj silný hovädzí vývar zo špikových kostí, ktorý doplníme hovädzím mäsom a ochutíme badyánom, škoricou, kardamónom. Polievku servírujeme aj s krevetami, vongolami alebo s hubami shi-take a lahôdkovou cibuľkou. Tiež rezance môžeme použiť bezvaječné pšeničné alebo ramen rezance, ktoré pripravujeme rovnakým spôsobom ako rezance ryžové. Na doplnenie môžeme použiť aj vietnamskú bazalku, mexický koriander, perilu alebo bambusové výhonky. Na ochutenie vývaru môžeme použiť aj vietnamskú pálivú chilli omáčkou alebo omáčku Kikkoman.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina