Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Topinambura, jarabica, gaštan, hľuzovka

Topinambura, jarabica, gaštan, hľuzovka

Počet porcií: 4
Obtiažnost:☆☆☆
Čas prípravy: 

Ingrediencie:

 
  • 1 kg topinambúr
  • 0,2 kg šalotky
  • 1,5 l mlieka
  • 0,05 kg masla
  • soľ, korenie
  • hľuzovka
  • muškátový orech
  • hľuzovkový olej

Terina z jarabice:

 
  • 2 ks jarabíc
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • 1 šalotka
  • 1 l kačacej masti
  • tymian, estragón
  • soľ, korenie

Príprava:

1. Očistené a nakrájané topinambury so šalotkou podusíme na masle 10 minút, zalejeme mliekom a varíme domäkka.

2. Potom zmes rozmixujeme a dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a hľuzovkovým olejom.

3. Navrch dáme opečené plátky gaštanu, nastrúhanú hľuzovku a terinu z jarabice.


Príprava teriny z jarabice:

1. Jarabice prekrojíme a položíme na plech s mrkvou, petržlenom, šalotkou a tymianom.

2. Zalejeme kačacou masťou a konfitujeme 5 hodín na 85 °C.

3. Potom mäso oberieme, pridáme nasekaný estragón a lyžicu kačacej masti.

4. Dochutíme soľou a korením, zarolujeme do fólie a necháme vychladnúť.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina