Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Tekvicová polievka

Tekvicová polievka

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 60 min

Ingrediencie:

 
  • 1 000 g tekvice Hokkaido
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 250 g zemiakov (varný typ C)
  • 230 g šalotky
  • 200 g masla
  • 150 ml extra panenského olivového oleja
  • 120 g póru
  • 50 g trstinového cukru
  • 50 g tekvicových semienok
  • 30 ml tekvicového oleja
  • 20 g čerstvého tymianu
  • 20 g cesnaku
  • 5 g čerstvej čili papričky
  • 1 bobkový list
  • 10 g soli

Orientačná cena za porciu: 24 Kč
Odporúčaná predajná cena: 55 Kč

Postup:

1. Olúpanú tekvicu bez semienok, šalotku, čili papričku, zemiaky, cesnak a pór nakrájame na plátky a premiešame s korením a olivovým olejom.

2. Všetko premiestnime do pekáča, zľahka podlejeme vývarom a prikryté alobalom pečieme v rúre na 180 °C úplne domäkka.

3. Pripravený základ na polievku potom rozmixujeme v mixéri dohladka. Potom zmes vložíme do hrnca a vlejeme doň zeleninový vývar. Ochutíme cukrom, soľou a krátko povaríme.

4. Tekvicové semienka rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre na 170 °C asi 7 minút.

5. Pred servírovaním polievku ohrejeme a vymixujeme spolu s vychladenými kocôčkami masla, ktoré ju zjemnia. Polievku už ďalej nevaríme a ihneď podávame.

6. Polievku servírujeme posypanú opraženými tekvicovými semienkami a pokvapkanú tekvicovým olejom.


Tipy ze sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina