Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Šošovicová polievka so zeleninou

Šošovicová polievka so zeleninou

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 4 hodiny

Ingrediencie:

 
  • 200 g hnedej šošovice
  • 700 g zemiakov
  • 500 g mrkvy
  • 300 g zeleru
  • 200 g koreňovej zeleniny
  • 100 g masla
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice celozrnnej múky
  • 20 g soli
  • 10 g petržlenovej vňate

Orientačná cena za porciu: 0,19 €
Odporúčaná predajná cena: 1,67 €

Postup:

1. Šošovicu najprv na niekoľko hodín namočíme. Potom ju uvaríme domäkka a vodu zlejeme.

2. Mrkvu, zeler a petržlen nakrájame na kocôčky, osmažíme na lyžici masla a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme nakrájané zemiaky.

3. Varíme, pokým zemiaky a koreňová zelenina nezmäknú. Potom polievku zahustíme zápražkou z múky a oleja a dôkladne prevaríme. Na záver pridáme šošovicu.

4. Polievku dochutíme soľou a pri podávaní ozdobíme petržlenom.


Poznámka: Hnedá šošovica je najpoužívanejším druhom u nás. Predáva sa nelúpaná a musí sa pred varením niekoľko hodín namáčať. Má výraznú chuť a obsahuje veľké množstvo vitamínov skupiny B.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina