Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Polievka zo sladkovodných rýb

Polievka zo sladkovodných rýb

Počet porcií: 10
Obtiažnost:☆☆☆
Čas prípravy: 2 hod 30 min

Ingrediencie:

Vývar:

 
  • 2000 g kaprie hlavy
  • 100 g mrkva
  • 100 g zeler buľva
  • 80 g petržlen koreňový
  • 100 g Horeca Select cibuľa žltá
  • 1 g Horeca Select bobkový list
  • 1 g Horeca Select nové korenie
  • 1 g Horeca Select korenie čierne, celé
  • 150 g olej slnečnicový

Polievka:

 
  • 15 g soľ kamenná
  • 100 g mrkva
  • 100 g zeler buľva
  • 80 g petržlen koreňový
  • 400 g paradajky datľové
  • 150 g olej slnečnicový
  • 200 g paprika žltá, čerstvá
  • 80 g pstruh filetovaný
  • 80 g amur pitvaný
  • 80 g maslo 82 %
  • 10 g Horeca Select petržlenová vňať čerstvá


Cena za jednu porciu:
0,61 €

Pracovný postup:

Príprava vývaru (cca 2 hodiny):

1. Kaprie hlavy očistíme, vyberieme žiabre a oči.

2. Na časti tuku orestujeme očistenú, na kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu, zalejeme ju studenou vodou, osolíme, pridáme kaprie hlavy a pozvoľna zavaríme.

3. Pomocou naberačky zoberieme z povrchu zrazené bielkoviny, pridáme korenie a znížime príkon tepla.

4. Vývar ťaháme 1 hodinu. Potom vývar vypneme a ponecháme čiastočne vychladnúť.

5. Chuť vývaru sa zosilní a kaly sa usadia na dno hrnca.

6. Vývar následne pomocou naberačky precedíme cez jemné sitko.


Príprava polievky (cca 15 minút):

1. Zvyšnú časť koreňovej zeleniny nakrájame na kocky cca 7 mm, pridáme 2/3 olúpaných paradajok a krátko orestujeme.

2. Zalejeme rybím vývarom, ochutíme soľou, prípadne cukrom a redukujeme.

Príprava paprík a paradajok (cca 30 minút):

1.  Celé papriky potrieme dôkladne olejom.

2. Vložíme ich na plech na pečenie a pečieme ich v rúre pri 200 °C cca 15 minút do hnedej farby. Šupka paprík tým tzv. spuchrie.

3. Po upečení ich prikryjeme pokrievkou a necháme ich zapariť na cca 10 minút.

4. Potom papriky ošúpeme a dužinu nakrájame na prúžky.

5. Paradajky zľahka nakrojíme na špičke do kríža.

6. Na 10 sekúnd ich ponoríme do dostatočného množstva vriacej vody.

7. Následne ich vyberieme podberákom a ihneď ich schladíme v studenej vode.

8. Rozkrojené špičky sa mierne odlupujú od dužiny a tým sa nám dobre lúpajú.

9. Olúpané paradajky rozkrojíme na štvrtiny a vykrojíme jadrovníky.

Príprava rýb (cca 15 minút):

1. Filé rýb očistíme, zbavíme kostí a nakrájame na kúsky.

2. Následne ich v panvici opekáme na masle kožou dole do 2/3 prepečenosti mäsa a jemne ich osolíme.

3. Pri servírovaní kúsky rýb vkladáme priamo do polievky. 



Tipy kuchaře:

1. Nie je vhodné rybí vývar ťahať dlho, pretože môže zhorknúť. Príprava polievky je jednoduchá, musíme však dôsledne rešpektovať zásady prípravy vývaru.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora