Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Polievka z pečenej repy

Polievka z pečenej repy

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 45 min

Ingrediencie:

 
  • 1 000 g čerstvej červenej repy
  • 800 ml zeleninového vývaru vlastnej výroby
  • 250 g zemiakov (varný typ C)
  • 230 g šalotky
  • 200 g masla (82 %)
  • 150 ml olivového oleja extra virgin
  • 120 g póru
  • 50 g trstinového cukru
  • 22 g jednostrúčikového cesnaku
  • 20 g čerstvého tymianu
  • 10 g soli kamennej
  • 5 g čerstvej čili papričky
  • horčičné semienka, bobkový list

Na podávanie:

 
  • 300 g kyslej smotany
  • 30 g olivového oleja extra virgin
  • 150 g slnečnicového chleba
  • 150 g čerstvej repy
  • 150 g bielej čakanky
  • 150 g syra Lučina
  • celé čierne korenie

Postup:

1. Olúpanú repu, šalotku, čili papričku, zemiaky, cesnak a pór nakrájame na plátky a premiešame s korením a olivovým olejom.

2. Prikryté alobalom všetko upečieme v rúre na 180 °C úplne domäkka.

3. Zeleninovú zmes premiestnime do mixéra a rozmixujeme dohladka.

4. Potom ju vložíme do hrnca a vmiešaním teplého zeleninového vývaru upravíme konzistenciu.

5. Polievku ochutíme cukrom a soľou a krátko povaríme.


Podávanie:

Jedáleň: Polievku ohrejeme a vymixujeme spolu s vychladenými kocôčkami masla, ktoré ju zjemnia. Na záver polievku doplníme kyslou smotanou a kvapkami olivového oleja.

Orientačná cena za porciu: cca 14,40 Kč

Reštaurácie: Zopakujeme predchádzajúci postup a na okraj taniera naaranžujeme opečený žetónik zo slnečnicového chleba s Lučinou, plátok čerstvej repy marinovaný v olivovom oleji, žltú čakanku a shisso bylinku. Všetko je možné doplniť čerstvo mletým čiernym korením.

Orientačná cena za porciu: cca 19,30 Kč


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina