Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Polievka z kuriatok

Polivevka z kuriatok

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★☆☆☆☆
Čas prípravy: 30 min

Ingrediencie:

 
  • 110 g šalotka
  • 100 g maslo 82 %
  • 500 g Horeca Select Zemiaky, varný typ B
  • 1500 g kurací vývar, vlastná výroba
  • 400 g kuriatka čerstvé
  • 400 g maslo 82 %
  • 400 g olivový olej
  • 10 g Horeca Select Petržlen listový, čerstvý
  • 150 g smotana na šľahanie 33 %
  • 150 g maslo prepustené
  • 120 g pór
  • 30 g cesnak
  • 8 g soľ kamenná

Cena za jednu porciu: 1,14 €

Postup:

Príprava hríbov:

1. Kuriatka dôkladne očistíme od zvyškov zeminy.

2. Malé kuriatka si dáme bokom a použijeme neskôr ako vložku do polievky.

3. Tie väčšie orestujeme sprudka v hrnci na prepustenom masle dozlata a vyberieme z hrnca.

Príprava polievky:

1. Olúpanú šalotku zbavenú korienkov nakrájame na plátky, to isté urobíme so zemiakmi.

2. Všetko osolíme a orestujeme na masle s olivovým olejom v hrnci po kuriatkach.

3. Pridáme na plátky nakrájaný pór, cesnak a znovu orestujeme.

4. Všetko zalejeme kuracím vývarom.

5. Do hrnca pridáme orestované kuriatka a pozvoľna varíme všetko domäkka za občasného premiešania.

6. Keď je všetko uvarené, 1/3 tekutiny scedíme a ponecháme ju bokom.

7. 2/3 rozmixujeme do hladkej hustej polievky.

8. Konzistenciu upravíme podľa potreby pomocou zvyšku z 1/3 odcedeného základu, poprípade dosolíme.

9. Polievku už potom nevaríme.

Servírovanie:

1. Polievku ohrejeme, zjemníme vyšľahanou smotanou a nalejeme ju do teplého taniera, navrch doplníme haluškami z vyšľahanej smotany, vetvičkou petržlenu a na masle čerstvo orestovanými kuriatkami.



Tipy:

  1. Pre správne uvoľnenie chutí je pri príprave základu dôležité pripravovať ho pozvoľna a na dostatočnom množstve tuku.
  2. Ak budete používať mrazené kuriatka, navýšte množstvo kuriatok o 1/3 až 1/2. Záleží na kvalite hríbov.
  3. Vývar volím radšej kurací, v tomto prípade zosilnený o čierne korenie a trošku rasce. Ak je verzia polievky určená pre vegetariánov, použijeme tzv. zeleninový vývar „nage s hubami“.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina