Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Polievka z červenej šošovice

Polievka z červenej šošovice

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 45 min

Ingrediencie:

 
  • 270 g lúpanej červenej šošovice
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 300 g mrkvy
  • 170 g paradajok
  • 100 g cibule
  • 20 g soli
  • 15 ml olivového oleja
  • 10 g petržlenovej vňate
  • 5 g mletej rímskej rasce
  • 5 g čerstvého tymianu
  • 4 strúčky cesnaku
  • 2 stonky stonkového zeleru
  • 1 500 ml vody

Orientačná cena za porciu: 6 Kč
Odporúčaná predajná cena: 55 Kč

Postup:

1. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olivový olej a dozlatista na ňom opražíme nakrájanú cibuľu.

2. Pridáme kocôčky mrkvy, olúpané paradajky, pokrájané stonky zeleru a prekrájaný cesnak. Všetko ochutíme rímskou rascou a soľou a za stáleho miešania zeleninu orestujeme.

3. Potom pridáme šošovicu a všetko zalejeme vodou a vývarom. Varíme zhruba 10 – 15 minút, pokým šošovica nezmäkne.

4. Na záver polievku dochutíme soľou, čiernym mletým korením, tymianom a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.


Poznámka: Červená šošovica sa prevažne používa v lúpanej forme. Má mierne sladkastú chuť a je veľmi dobre stráviteľná. Netreba ju namáčať, jej príprava zaberie zhruba 10 – 15 minút, pri varení má tendenciu sa rozpadať. Hodí sa na prípravu polievok, kaší, nátierok, šalátov a používa sa taktiež na zahusťovanie.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina