Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Polievka z červenej repy s údeným halibutom

Polievka z červenej repy s údeným halibutom

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 25 min

Ingrediencie:

 
  • 500 g varenej červenej repy
  • 500 ml šťavy z červenej repy750 g kuracieho vývaru
  • 125 ml bieleho vína
  • 200 g cibule
  • 1 strúčik mladého cesnaku2 lyžice oleja
  • 250 g crème fraîche
  • 300 g údeného halibuta25 ml malinového octu½ vetvičky kôpru
  • ½ citróna
  • smotana
  • čili
  • bobkový list
  • biele korenie, soľ

Postup:

1. Cibuľu a cesnak nasekáme na kocôčky a zľahka ich opražíme na malom množstve oleja. Podlejeme bielym vínom, prisypeme korenie a necháme prehriať.

2. Pridáme nahrubo nakrájanú červenú repu, repnú šťavu a kurací vývar.

3. Prehrejeme, ochutíme malinovým octom, čili a jemne nasekaným kôprom a potom všetko rozmixujeme na jemné pyré. Vmiešame crème fraîche a nakoniec dochutíme citrónovou šťavou a soľou.

4. Polievku nalejeme do tanierov, vložíme kúsok údeného halibuta a posypeme kúskami kôpru.

5. Na záver polievku zjemníme a dozdobíme smotanou.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina