Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Polievka Tom Kha s krevetami

Polievka Tom Kha s krevetami

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 3 h 40 min

Ingrediencie:

Kurací vývar:

 
  • 1000 g kuracie kosti
  • 3000 g voda

Polievka Tom Yum:

 
  • 7 stoniek citrónovej trávy (95 g)
  • 100 g čerstvý zázor
  • 12 g limetové listy
  • 6 g chilli papričky
  • 500 g hliva ustricová
  • 400 g cherry paradajky
  • 220 g mrazené krevety surové lúpané
  • 90 g trstinový cukor hnedý
  • 150 g rybia omáčka
  • 50 g limetka (šťava)
  • 10 g HS koriander (čerstvý)
  • 50 g chilli pasta (červené chilli)
  • 200 g kokosové mlieko
  • 5 g slnečnicový olej
  • 5 g soľ kamenná
  • 25 g cesnak (čerstvý)


Cena za jednu porciu:
00,98 €

Postup:

Príprava vývaru:

1. Opláchnuté kuracie kosti vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a privedieme k varu.

2. Vývar varíme na miernom plameni 2 – 3 hodiny. Penu, ktorá sa vytvorí na povrchu, odstránime pomocou naberačky.

3. Hotový vývar scedíme.

Príprava polievky:

1. Vo väčšom hrnci rozpálime slnečnicový olej, vložíme chilli pastu, nakrájané a jadierok zbavené chilli, prelisovaný cesnak, na kolieska nakrájaný zázvor a cukor. Ešte pridáme rybaciu omáčku.

2. Všetko prudko a krátko orestujeme, zalejeme hotovým vývarom.

3. Pridáme na polovice nakrájané stonky citrónovej trávy, limetové listy a všetko za občasného miešania pomaly privedieme k varu.

4. Následne pridáme nakrájanú hlivu ustricovú. Polievku nechajte variť na miernom plameni 20 – 30 minút.

5. Potom vyberte väčšie kusy citrónovej trávy, zázvor a limetové listy. Na záver pridajte nasekané stonky koriandra, cherry paradajky, krevety a nechajte variť ďalších 5 minút.

6. Potom polievku dochuťte kokosovým mliekom, čerstvým chilli, limetovou šťavou a poprípade soľou. Nakoniec servírujeme a zdobíme nakrájanými lístkami koriandra.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Ryby a plody mora