Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pho s kuracím mäsom

Pho s kuracím mäsom

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy:cca 6 hodin

Ingrediencoe:

Polievka:

 
  • 2 000 ml kuracieho vývaru vlastnej výroby
  • 30 g čerstvého zázvoru
  • 10 g čerstvých čili papričiek
  • 1 g badiánu
  • 1 g škorice

Vložka do polievky:

 
  • 1 500 g celého chladeného kurčaťa
  • 500 g stredne širokých ryžových rezancov
  • 200 g lahôdkovej cibuľky
  • 30 g čerstvého koriandra
  • 50 g rybej omáčky
  • 20 g čerstvej mäty
  • 10 g čerstvých čili papričiek
  • 150 g klíčkov mungo
  • 150 g limetiek
  • 20 gtrstinového cukru

Postup:

Príprava vývaru a mäsa:

1. Očistený čerstvý zázvor pozdĺžne rozkrojíme a spoločne s korením ho opečieme na panvici dohneda. Potom všetko vložíme do vývaru a varíme na jemnom ohni asi 3 hodiny. Následne vývar precedíme.

2. Kurča vcelku vložíme do vriaceho kuracieho vývaru a necháme ho variť na jemnom ohni asi 2 hodiny. Potom kurča vyberieme a rozoberieme na kúsky a vlákna (bez kože a kostí).

3. Horúci kurací vývar pred podávaním ochutíme rybou omáčkou, trstinovým cukrom, šťavou z limetky, mexickým koriandrom a vietnamskou mätou.


Príprava rezancov:

1. Ryžové rezance vložíme asi na 10 minút do horúcej vody – mali by byť stredne mäkké.

2. Následne ich vyberieme, teplé vložíme do misky, v ktorej podávame polievku, a zalejeme horúcim ochuteným kuracím vývarom. Potom do misky vložíme kúsky kuracieho mäsa.

3. Polievku doplníme čerstvými mungo klíčkami, na plátky nakrájaným čili, na jemné rezance nakrájanou lahôdkovou cibuľkou, čerstvým koriandrom a vietnamskou mätou.

4. Nakoniec pridáme plátok limetky a podávame.


Náš tip: Polievku je možné podávať v rôznych variantoch. Miesto kurčaťa je možné ako vložku použiť napríklad huby shiitake, lúpané blanšírované krevety alebo delikátne mušle vongole. Polievku je možné taktiež doplniť perilou, bambusovými výhonkami alebo štipľavou vietnamskou čili.


Orientačná cena za porciu: s kuracím mäsom: 33,60 Kč, s mušľami vongole: 43,80 Kč, s hubami shiitake: 49,80 Kč, s krevetami: 67,70 Kč


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina