Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Parížska cibuľová polievka

Parížska cibuľová polievka

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 90 min

Ingrediencie:

 
  • 1,5 l hovädzieho vývaru
  • 500 g španielskej cibule
  • 0,5 l suchého bieleho vína
  • pšeničná múka
  • nastrúhaný parmezán
  • 30 g masla
  • lyžica čerstvého tymianu
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, čierne mleté korenie
  • kajenské korenie
  • 3 lyžice olivového oleja

Postup:

1. Cibuľu pokrájame na tenké plátky a nasypeme ju do hrnca na rozpustené maslo. Keď cibuľa zhnedne, poprášime ju malým množstvom múky a potom podlejeme hovädzím vývarom.

2. Polievku osolíme, okoreníme a pridáme trochu kajenského korenia. Otrháme lístky tymianu a nadrobno ich nakrájame. Cesnak nakrájame na malé kúsky. Oboje pridáme do polievky.

3. Nastrúhame parmezán a približne polovicu premiešame s vínom. Zmes pridáme do vriacej polievky a odstavíme hrniec zo sporáka. Polievku znovu dôkladne zamiešame.

4. Polievku vlejeme do zapekacej misky a posypeme nastrúhaným parmezánom. Malé množstvo parmezánu si ale ešte ponecháme na bagety.

5. Polievku vložíme do rúry, ktorú sme predhriali na 160 °C.

6. Medzitým si pripravíme bagetu. Nakrájame ju na tenké plátky a jemne potrieme olivovým olejom. Potom ju posypeme zvyškom parmezánu.

7. Plátky bagety položíme na plech na papier na pečenie a dáme ich do rúry. Zhruba za 5 minút budú bagety aj polievka hotové.

8. Servírujeme tak, že položíme bagetu vedľa taniera s polievkou alebo priamo do polievky.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina