Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Kapustnica

Kapustnica

Počet porcií: 10
Obtiažnost:☆☆☆
Čas prípravy: 2 hod 15 min

Ingrediencie:

Mäso s vývar:

 
  • 400 g údené koleno bez kosti
  • 400 g bravčové mäso – plece
  • 150 g cibuľa žltá
  • 2 000 g voda na varenie kolena

Polievka:

 
  • 250 g Horeca Select kyslá kapusta
  • 400 g kapustnicová klobása
  • 20 g sušené hríby
  • 750 g Horeca Select zemiaky varný typ B
  • 20 g soľ kamenná
  • 0,5 g Horeca Select korenie čierne, mleté
  • 10 g Horeca Select paprika mletá, sladká
  • 0,2 g Horeca Select bobkový list
  • 2 g Horeca Select majorán čerstvý
  • 10 g Horeca Select petržlen hladkolistý čerstvý
  • 50 g masť škvarená bravčová
  • 125 g široké rezance


Cena za jednu porci:
0,55 €

Postup

Príprava mäsa a vývaru (cca 120 minút):

1. Umyté, očistené bravčové mäso vložíme do hrnca so studenou vodou, celým korením, olúpanou, nahrubo nakrájanou cibuľou, jemne osolíme a varíme domäkka.

2. Uvarené mäso vyberieme a nakrájame na hrubšie kocky.

3. Do vývaru následne dáme variť aj údené mäso. Keď už je údené mäso skoro mäkké, pridáme nahrubo nakrájané zemiaky a sušené huby, ktoré sme vopred namočili vo vode. Varíme tak dlho, než zemiaky a údené mäso zmäknú.

4. Údené mäso po uvarení vyberieme z polievky a takisto ho nakrájame na hrubšie kúsky. Vložíme ich späť do polievky spolu s prepláchnutou a nakrájanou kyslou kapustou.

5. Všetko povaríme, aby kapusta zmäkla a nakoniec pridáme pokrájané lístky čerstvého majoránu.

6. Vložíme je zpět do polévky spolu s propláchnutým a překrájeným kysaným zelím.


Príprava klobásy (cca 5 minút):

1. Na plátky nakrájanú klobásu orestujeme na panvici dozlatista, pridáme k nej mletú papriku, majorán, všetko krátko speníme na miernom teple, aby sme korenie nespálili.

2. Zmes vložíme do polievky a necháme prejsť varom.


Príprava cestovín (cca 10 minút):

1. Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode „naskus“, premastíme masťou a necháme pripravené na následné servírovanie.


Servírovanie:

1. Uvarené, ohriate rezance vložíme do nahriateho taniera a zalejeme pripravenou polievkou.


Tipy šéfkuchára: 

1. Všetky suroviny (okrem kyslej kapusty) je nutné variť domäkka. Kyslú kapustu pridáme až potom, pretože keby sme ju vložili hneď na začiatku prípravy, tak by sme všetko vďaka kyslosti kapusty museli variť oveľa dlhšie.

2. Kapustu je nutné pred vložením do polievky ochutnať. Ak je príliš kyslá, prepláchneme ju.

3. Táto polievka sa môže podávať aj ako hlavný pokrm počas fašiangov.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina