Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pučené zemiaky s gaštanmi

Pučené zemiaky s gaštanmi

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 1 kg zemiakov typu A
  • 300 g olúpaných jedlých gaštanov
  • 200 g masla
  • 2 lyžice cukru
  • 1 pomaranč
  • 1 lyžice masla
  • soľ, čierne mleté korenie, muškátový oriešok
  • stonka trebuľky

Postup:

1. Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame ich na kocôčky veľkosti vlašského orecha. Spolu s gaštanmi ich vo veľkom množstve osolenej vody varíme domäkka – zemiakom stačí 20 minút, gaštany sa varia dlhšie.

2. Uvarené zemiaky zlejeme, necháme trochu odpariť a dôkladne rozmliaždime. Pridáme maslo nakrájané na malé klátiky, zmes ochutíme soľou, čiernym mletým korením a čerstvým muškátovým orieškom.

3. Jablká s kapustou ochutíme soľou a cukrom a potom dôkladne premiešame.

4. Pridáme maslo a nastrúhanú pomarančovú kôru (väčšina pomarančov je chemicky ošetrená, preto ich vopred umyjeme kefkou pod tečúcou teplou vodou). Po miernom vychladnutí gaštany nasekáme nadrobno.

5. Pred podávaním vmiešame do zemiakov nasekanú trebuľku a servírujeme s mäsom ľubovoľného typu aj úpravy a sekanými opečenými gaštanmi.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Pečivo a ďalší sortiment

Ďalší sortiment