Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pomarančová omáčka k pečenej kačke

Pomarančová omáčka k pečenej kačke

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 15-20 minut

Ingrediencie:

 
  • 1 pomaranč
  • 150 ml smotany
  • med
  • čerstvo mleté ružové korenie
  • soľ

Postup:

1. Základom omáčky je mäsová šťava, ktorá zostane na panvici po opečení kačky alebo kačacích pŕs. Ak je na šťave z mäsa vrstva tuku, zoberieme ho lyžicou alebo ho zlejeme.

2. Teplou vodou umyjeme pomaranč a olúpeme kôru vo veľmi tenkých prúžkoch. Potom pomaranč rozpolíme a vytlačíme z neho šťavu.

3. Do mäsovej šťavy pridáme šťavu z pomaranča a kôru a všetko necháme povariť.

4. Po krátkom povarení vmiešame smotanu a omáčku dochutíme soľou, čiernym mletým korením a medom. Pre ešte bohatšiu chuť môžete pridať taktiež trochu pomarančového likéru.


Náš tip: Na dosiahnutie lepšieho a jemnejšieho výsledku použite pri škrabaní pomarančov škrabku na citrusovú kôru. Dajte taktiež pozor, aby ste nezlúpli ani trochu bielej drene pod kôrou – má horkú chuť.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Čerstvé ovocie

Ovocie