Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Maslové zemiaky s citrónom

Maslové zemiaky s citrónom

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★☆☆☆☆
Čas prípravy: 35 min

Ingrediencie:

 
  • 1 kg skorých zemiakov
  • 1 kg prepusteného masla
  • 2 citróny
  • 50 g masla
  • muškátový oriešok
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Postup:

1. Oškrabané zemiaky posypeme soľou, čiernym mletým korením a strúhanou citrónovou kôrou.

2. V hrnci zahrejeme na 80 °C prepustené maslo a varíme v ňom zemiaky asi 30 minút domäkka, potom ich vyberieme naberačkou.

3. Zemiaky s mliekom necháme za častého miešania variť.

4. Približne po 20 minútach k nim pridáme polovicu syra, smotanu, trochu muškátového orieška a trošku čierneho korenia a soli.

5. Pred podávaním ich v horúcej panvici premiešame s klasickým maslom a plátkami citróna a trochu prisolíme.


Šampioni z Vysočiny:

Pôdne a meteorologické podmienky na Vysočine pripomínajú domovinu zemiakov – Peru. Významnou pestovateľskou a šľachtiteľskou firmou je Medipo Agras vedená pokračovateľom slávneho zemiakarského rodu Ing. Vlastimilom Rasochou. Firma uspela v mnohých regionálnych súťažiach, okrem iného získala značku Klasa a regionálnu značku pôvodu – Vysočina. Jej zamestnanci sa v spolupráci so šľachtiteľmi z niekoľkých európskych krajín podieľajú na šľachtení zemiakov. Medipo Agras do METRA dodáva predovšetkým odrody Princess (varný typ A), Dali (B) a Sati nu (C), veľmi skoré zemiaky Carrera a poloskorú odrodu Lucinda varného typu AB. Z luxusných odrôd potom rožkové „vianočné“ Annabelle (A).



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina