Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Kysnutá žemľová knedľa

Kysnutá žemľová knedľa

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 60 min

Ingrediencie:

 
  • 1 000 g hrubej múky
  • 180 g bieleho pečiva
  • 450 ml mlieka
  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 vajcia (50 g)
  • 20 g soli

Postup:

1. Z droždia, časti mlieka a múky pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť pri teplote 37 °C.

2. Zo zvyšnej múky, soli, vajcia, mlieka a vykysnutého kvásku vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí, a vmiešame doň pokrájané pečivo.

3. Cesto rozdelíme na diely a vytvoríme z nich bochníky, ktoré necháme nakysnúť. Potom vytvarujeme valčeky, necháme ich znovu nakysnúť a následne ich varíme v osolenej vode približne 20 minút (po 10 minútach obrátime).

4. Uvarené knedle vyberieme z vody, prepicháme ich vidličkou a potrieme rozpusteným maslom.


Poznámka: Ďalšie recepty nájdete v knihe Kulinárska inšpirácia, ktorej autorom je šéfkuchár MAKRO Petr Stádník. Kuchárka je v predaji exkluzívne na pobočkách MAKRO.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina