Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Karlovarská knedľa

Karlovarská knedľa

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★★☆
Čas prípravy: 60 min

Ingrediencie:

 
  • 1 000 g bieleho pečiva
  • 110 g hrubej múky
  • 400 ml mlieka
  • 4 vajcia (200 g)
  • 70 g masla
  • 20 g listovej zeleniny
  • 0,2 g muškátového orieška
  • 20 g soli

Postup:

1. Deň staré pečivo nakrájame na kocky s veľkosťou cca 1,5 cm a podľa potreby ho zvlhčíme mliekom.

2. Petržlen nakrájame a zmiešame s múkou, vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Do žĺtkov nastrúhame muškátový oriešok, osolíme a vyšľaháme do peny.

3. Z bielkov ušľaháme pevný sneh, opatrne ho spojíme so žĺtkami a po častiach pridávame múku – cesto musí zostať nadýchané. Na záver zľahka vmiešame nakrájané pečivo.

4. Knedľu varíme zabalenú do potravinovej fólie (alebo alobalu) 45 minút vo vode pri teplote 80 °C alebo 45 minút v pare pri rovnakej teplote (po 20 minútach obrátime).

5. Uvarenú knedľu necháme vychladnúť, odstránime fóliu a potrieme ju rozpusteným maslom.

Gastro tip: Správne pripravená karlovarská knedľa je mäkká a vláčna a vsakuje sa do nej omáčka.


Poznámka: Ďalšie recepty nájdete v knihe Kulinárska inšpirácia, ktorej autorom je šéfkuchár MAKRO Petr Stádník. Kuchárka je v predaji exkluzívne na pobočkách MAKRO.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina